kosárlabda

2018.03.08. 07:18

Vesztett a Körmend a FIBA Europe Cup-ban

Nem hiába a FIBA Europe Cup egyik végső esélyese az Umana Reyer Venezia. Az olaszok 32 ponttal nyertek a nyolcaddöntő első mérkőzésén, és gyakorlatilag átgázoltak az Egis Körmenden.

Tóth Judit

Kevin Dillardnak (balról) jól ment a játék, Csorvási Milánnak kevésbé. De a végén egyikük sem örülhetett Fotó: Szendi Péter

Velence (ITA), 3100 néző FIBA Europe Cup, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

V: Shulga (UKR), Tsekov (BUL), Zupancic (SLO)

Venezia: Haynes 5/3, JENKINS 9/6, Bramosz 2, Peric 13/3, WATT 6. Csere: De Nicolao 10/6, Biligha 9, Johnson 10, Daye 6, TONUT 10/6, Cerella 3/3, Ress. 

Vezetőedző: Walter De Raffaele

Körmend: Wright 3/3, Hollins 11/6, Ferencz 3/3, Tuoyo 2, HORTI 6. Csere: Csorvási 10, Fanning 7/3, Halász 2, Davis 2. Német Á. 5/3

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 3. p.: 7-4. 7. p.: 11-12. 13. p.: 26-19. 16. p.: 31-23 . 25. p.: 51-30 . 27. p.: 53-36 . 33. p.: 67-41 . 37. p.: 80-49

Kipontozódott:  

Az Egis Körmendet közel kétszáz szurkolója kísérte el Velencébe. A tábor egy része nehezen jutott be az olasz csarnokba, de ez nem rontotta el a fanatikusok kedvét: igyekeztek ünnepként felfogni a találkozót, és szinte hazai hangulatot teremtettek. MTE és Harcoljatok rigmusoktól volt hangos a nézőtér.

Jól állt bele a játékba a Körmend, az elején még voltak szép megmozdulásai a piros-feketéknek. A Venezia akadozva kezdett, az első negyedben szépen tartották magukat a vasiak, többször vezetni is tudtak.

A második negyedben azonban nagyobb fokozatra kapcsolt a házigazda, egy 12-0-ás rohammal átvették a vezetést az olaszok, és előnyüket folyamatosan növelni is tudták. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy többször betaláltak távolról. A Körmend is javarészt a triplavonalról próbálkozott, eredménytelenül. Palánk alá nem igazán mertek betörni a piros-feketék, mert a hazaiak komoly sapkákat osztogattak gyűrűközelben. Csak Csorvási forgolódott és vitt sikerre egy-két akciót. Az olaszok folytatták jó triplasorozatukat, Peric és Jenkins is magabiztosan vágott be egy –egy hárompontost. A körmendiek inkább labdaeladások terén növelték statisztikai mutatójukat. Kezdett egyre erőtlenebb lenni a vasi csapat, az olaszok viszont újra és újra pontokkal fejezték be támadásaikat. A nagyszünet után is egyértelműen ők uralták a mérkőzést, a Körmend lefagyott, és négy percig nem is szerzett kosarat. Csorvási törte meg a kosárcsendet, majd Fanning hozott egy duplát, de Biligha és Tonut az olaszoknál megállíthatatlannak bizonyultak. Hiába köszönt be Ferencz is egy triplával, és hiába mutatott a Halász-Davis-Horti trió egy nagyszerű akciót, ez szinte semmit nem jelentett körmendi oldalon, mert a hazaiak nem hagyták érvényesülni Ferenczéket.

Az utolsó negyedre végleg összeomlott a Körmend, az olaszok szinte feldarálták a vasi együttest. A 33. percen már 26 pont (67-41) volt a Venezia előnye. Johnson és Jenkins is kitett magáért a hazai oldalon, így a mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses. Csupán az maradt nyitott, hogy a végére mennyit mér az elképesztő erővel és lendülettel játszó olasz csapat a piros-feketékre. A nagyon nagy iramot diktáló vendéglátók játékára nem talált ellenszert a körmendi együttes sem védekezésben, sem támadásban. Németh Ákos a végén még dobott egy hibátlan triplát, de Peric még három pontot tett hozzá a másik oldalon, kialakítva ezzel a végeredményt (83-51).

Az első negyed néhány percét leszámítva uralta a mérkőzést a hazai csapat, a találkozó nagy részében érződött a különbség a két együttes között. Az olaszok kemény kosárlabdát mutattak, amit a játékvezetők hagytak is, így a Körmendnek nem maradt más, mint az, hogy hazai pályán összeszedettebb játékkal álljon elő.

Mestermérleg:

Walter De Raffaele: Végig uraltuk a mérkőzést, gyors támadásainkat rendszerint sikerrel fejeztük be. Nagyon odatették magukat a játékosaim, koncentráltan, maximális fegyelemmel játszottak. A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, örülök a győzelemnek, de most már a következő találkozóra összpontosítunk.

Gasper Potocnik: Az első percek ijedtsége után összeszedtük magunkat, különösen védekezésben voltak jobb pillanataink. A támadásainkat pontatlanul fejeztük be, a Venezia viszont eredményes volt, ez elbizonytalanított bennünket. A második negyedtől széteset a csapat, az eredmény jelzi azt, mennyit hibáztunk, de azt gondolom, ennél jobb teljesítményt is tudunk nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!