Szoros meccs volt

2018.10.12. 20:43

Kikapott a Körmend Baranyában

Küzdelmes és szoros meccset játszott az Egis Körmend a Pécsi VSK-Veolia otthonában, de nem tudott nyerni, a baranyaiak továbbra is száz százalékosak a bajnokságban.

Tóth Judit

Németh Ákos az egyik vezére volt a körmendi csapatnak

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 97–80 (29–27, 25–24, 16–16, 27–13) Pécs, 1400 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 3. forduló Vezette: Győrffy P., Török R, Boros T.

PÉCS: Pongó 9/3, Taylor 10, BUDIMIR 25/9, Ciric 6, Horti 7/3 Csere: Simon 1, KESAR 24/3, ANTÓNI 15/15, Demeter Vezetőedző: Csirke Ferenc

KÖRMEND: McNeail 9/3, Bradford 5, PRICE 22/9, Hammonds 9, Bergstedt 6 Csere: FERENCZ 18/12, NÉMETH 9/3, Bán, Lajsz 2 Edző: Bojan Hristovski

Kipontozódott: Bergstedt (35.p), Lajsz (39.p), Hammonds (40.p)

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10-5. 8. perc: 19-15. 13. perc: 36-32. 17. perc 47-44. 24. perc: 58-54. 27. perc: 66-59. 34. perc: 81-70. 37. perc: 86-74.

A találkozó előtt egy perces néma főhajtással emlékeztek a 88 esztendős korában elhunyt korábbi játékvezetőre, az MKOSZ örökös tagjára, Cziffra Mihályra.

Az Egis Körmend most is kénytelen volt nélkülözni vezetőedzőjét, Antonis Constantinidest, aki az első fordulóban, Debrecenben keveredett szóváltásba a játékvezetőkkel, ezért eltiltást kapott. A vasi klub a mérkőzés előtt közleményt adott ki, amely szerint a ciprusi vezetőedzőnek egy hónapos eltiltást és pénzbírságot ítélt a fegyelmi bizottság. Így most is Bojan Hristovski másodedző meccselt a piros-feketékkel, akik közül hiányzott a lázas betegséggel küzdő Csorvási Milán.

Jól és hatékonyan kezdett a Pécs, Budimir és az ex-körmendi Horti állt bele jól a meccsbe. A vasiak főként Bergstedtet keresték labdáikkal, aki próbálta állni a sarat mindkét palánk alatt. Magabiztosabb volt a baranyai együttes, mígnem Price is feliratkozott a pontszerzők közé és nem apózta el: egymás után hintett két triplát, ezzel tudta tartani az iramot a Körmend. A padról beállva Ferencz és Németh is jól kapta el a fonalat, utóbbi pontjaival a 7. percben egyenlített a Rába-parti gárda (19-19). Antóni ezt nem hagyta annyiban, egy hárompontossal megint a Pécset juttatta előnyhöz, de Németh válaszolt. Kétpontos előnnyel kezdhették a második etapot a pécsiek. Sikertelen hazai próbálkozások után Németh hozta egálra az eredményt. Meglépni így sem tudott a Körmend, mert mindig volt válasz a másik oldalon. Budimir igen élt a meccsben, és Kesar is zárkózott pontszerzésben. Price ügyeskedése nyomán a 14. percben átvette a vezetést a vasi csapat (39-40). Ezután némi káosz lett úrrá a pályán, mindkét fél sikertelenül ostromolta a gyűrűt, labdákat adott el. Egy McNeail szerelés és egy Bergstedt sportszerűtlen hiba borzolta a kedélyeket. Valamivel összeszedettebb volt a Pécs, így a nagyszünetre is vezetett (54-51).

Felturbózták magukat a játékosok a második félidőre. Kakaskodó jelenetekkel, hibákkal és egy közel háromperces kosárcsenddel folytatódott a meccs.

A Pécs eszmélt először, de Price is megőrizte lélekjelenlétét, így nem tudott elhúzni a házigazda. De aztán faultok sokaságával küzdött a Körmend, Csirke Ferenc csapata pedig megugrott a 27. percre (66-59).

A végjáték is a pécsieké volt, Antóni triplákkal volt eredményes. A végére Bergstedt és Lajsz is kipontozódott. A Körmend center nélkül fejezte be a találkozót, és a küzdelmes játék ellenére sem tudta kiharcolni a győzelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!