Kosárlabda

2018.12.11. 20:17

Kikapott, de így is csoportelső lett a Körmend az Alpok Adria Kupában

Három ponttal kikapott Szlovákiában a BK Levicki Patrioti csapatától az Egis Körmend, de így is csoportelsőként jutott tovább az Alpok Adria Kupában.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

BK Levicki Patrioti – Egis Körmend 82-79 (19–25, 21–11, 23–24, 19–19)

Léva, Alpok Adria Kupa 1200 néző

V.: Z. Tomasovic, M. Margala, J. Kurpas

BK Levicki Patrioti: Tomic-, Ziak 10/6, WILLIAMS 23, DAVIS 19/6, GACESA 16

Csere: Stefek 5/3, Volarik-, Krajcovic 3/3, Danielic 6/6, Adamik-

Vezetőedző: Teo Hojc

KÖRMEND: McNEAIL 14/6, BRADFORD 15/6, Oroszi 5/3, Hammonds 13/6, DELAS 14

Csere: Németh 4, Ferencz 12/12, Lajsz 2, Kiss-, Balogh-

Vezetőedző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása. 3. p.: 4-9, 7. p.: 12-21, 13. p.: 28-33 16. p.: 32-36 23. p.: 48-37 27. p.: 59-51, 33. p.: 71-68, 37. p.: 75-76

Az Egis Körmend két kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, Csorvási Milán egy korábban szerzett arcsérülés miatt nem lépett pályára. Nem vállalta a játékot TJ Price sem, aki múlt héten húzódást szenvedett és még pihenteti a lábát.

Fotó: Szendi Péter

Gacesa volt az első pontszerző, de Delas első dobása is a hálóba pottyant. Ezután Bradford mutatkozott be jól, triplája után egy duplát is szerzett. Meggyőzőbben kezdett a vasi alakulat, a körmendi szurkolók is hallatták a hangjukat miután látták, hogy jól állt bele a meccsbe csapatuk. De a negyed derekán mindkét együttes pontatlanságokba futott bele. Ferencz pályára küldése jót tett a piros-feketéknek, hiszen a kapitány mindjárt egy hárompontossal nyitott. A 7. percben kilenc pontos körmendi előnynél Williams és Ziak lódítottak csapatuk teljesítményén, utóbbi gyorsan szerzett őt pontjával sokat tett azért, hogy ne húzzon el a vendégcsapat.

A második etapot Hammonds nyitotta egy duplával, aki Bradford labdáját varázsolta a kosába. Williams zsákolása után újabb Ferencz tripla következett. De Williams nem állt le, ismét pontokkal segítette együttesét. A legjobbkor jött a Körmendnek Bradford hárompontosa, de nem volt sok idő az örömre, mert Krajcovic hamar másolta az amerikait. Kezdett zárkózni a szlovák csapat, a 13. percben már csak három pont volt a vasi előny (30-33), esedékes lett Matthias Zollner vezetőedző időkérése. Ez nem sokat segített a Körmenden, hiszen továbbra is döcögősen játszott. Mindkét csapat elkapkodta helyzeteit, alaphibákat is vétettek a játékosok. Oroszi mozdított az eredményen egy hárompontossal, de ez az exkörmendi légiós, Davis kedvét is meghozta, és egy zsákolással szállt vissza a meccsbe. A 17. perc fordulópontot hozott, Danielic hárompontosával egyenlítettek a szlovákok (36-36). A Körmend elvesztette a fonalat, rontott dobások egész sorát mutatta be, a második negyed gyenge dobóteljesítményével mindössze 11 pontot hoztak össze a piros-feketék.

A nagyszünet után is nagy elánnal vetette bele magát a játékba a házigazda. A 22. percben már tíz ponttal vezettek a szlovákok (47-37), ennek ellenére nem tudta megemberelni magát a Zollner csapat. A Levicki zsinórban szerzett nyolc pontot, míg a Körmend statisztikájában csak egyetlenegy pont árválkodott. Az irányító, McNeail fújt riadót, amit Hammonds hallott meg először. A két amerikai légiósnak köszönhetően nem tudott komolyabban megugrani a Levicki, sőt, a negyed végére három pontra zárkózott a Körmend (63-60), amihez nagyban hozzájárult Delas és Ferencz is.

A záró játékrészben megint a hazaiak kezdtek jobban, de a Körmend sem engedett, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Minimális előny birtokában volt a Levicki, Hammonds egyenlített a 34. percen egy hárompontossal (71-71). Az amerikai pontjaival a 37. percben fordította meg a meccset a Körmend (75-76), de küzdött a szlovák együttes is. Kis különbséggel végül a Levicki nyert, de a vasiak így is elsőként jutottak tovább az A csoportból az Alpok Adria Kupában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!