Kosárlabda

2021.01.25. 18:30

A görög Iraklis ellen kezd a Körmend a FIBA Európa Kupában

Kedden kora délután kezdi meg a szereplést az Egis Körmend kosárcsapata Hollandiában, a FIBA Európa Kupa első csoportkörében. A vasi együttes elsőként a görög Iraklis BC csapatával találkozik a négycsapatos tornán. Kezdés 15 órakor.

Tóth Judit

Már a mérkőzés helyszínén edzenek a körmendiek

Fotó: Kozma Gergő

Az Egis Körmend csapata vasárnap hajnalban indult el Hollandiába. A piros-feketék szerencsésen megérkeztek ’s-Hertogenboschba, gyakorlatilag problémamentesen zajlott az utazás, csak Németországban, a hegyekben volt nagy havazás és szél, ez jelentett némi nehézséget.

– Az intenzív hóesés és nagy szél miatt nagyon lassan tudtunk haladni, a szembejövők előtt le is zárták az utat. Ennek ellenére időben elértük úticélunkat. Az érkezést este nyolc órára időzítettük, de már egy órával korábban, hét óra magasságában a csarnoknál voltunk. Ott egy Covid-gyorsteszt várt minden játékosra és stábtagra, ezek szerencsére mindenkinél negatív eredményt hoztak. Ezután tudtunk becsekkolni a szállodába. A szállásunk a Gold Tulip Central Hotelben van, amely egy nagyon szép szálloda, és 10-15 percre van a csarnoktól. Semmilyen problémánk nem volt, eddig minden flottul ment. Mindenhol kedvesen fogadtak bennünket, a fiúk jó hangulatban várják a keddi találkozót – adott helyzetjelentést Hollandiából Kozma Gergő csapatvezető.

A körmendi légiósok közül Travis Taylor tavaly is ott volt az Európa Kupát megjárt csapatban
Fotó: Szendi Péter

A körmendiek hétfőn délutánra kaptak edzéslehetőséget a mérkőzések helyszínén, a Maaspoort csarnokban, amely a helyi kosárlabdacsapat, a Heroes Den Bosch otthona, és optimális esetben 3500 fő befogadására alkalmas. A piros-feketék kedden 15 órakor lépnek pályára itt, ellenfelük az Iraklis BC lesz. A görög csapat szintén vasárnap érkezett meg s’-Hertogenboschba, ők Athénból Amszterdamba repülővel, majd onnan autóbusszal tették meg az utat.

Már a mérkőzés helyszínén edzettek a körmendiek
Fotó: Kozma Gergő

A Iraklis BC a Bajnokok Ligája selejtezője után került a FIBA Európa Kupa A jelű csoportjába, miután ősszel kikapott a ciprusi Keravnos csapatától. A görög együttes nagyon jó játékerőt képvisel, erős fizikumú, magas kosarasok alkotják a csapatot. Ráadásul néhány napja erősített is a görög együttes, leigazolta a 31 esztendős, 206 centis Devin Ebankst, aki három szezont eltöltött az NBA-ban is, a Los Angeles Lakersnél.

A Iraklis nem szerepel túl fényesen – a kosárlabda elithez tartozó – görög bajnokságban, jelenleg hetedik. A legutóbbi meccsén a PAOK BC csapatától szenvedett vereséget a thesszaloniki egység. Ezen a meccsen sérülés miatt kiesett a játékból Stavros Schizas, akinek szereplése bizonytalan a Körmend elleni mérkőzésen.

A keddi összecsapás után nem sok pihenője lesz a körmendi játékosoknak a következő találkozóig. Szerdán 18 órától újabb ellenfél, mégpedig a belga Belfius Mons-Hainaut vár a piros-feketékre.

Az A csoport programja (’s-Hertogenbosch). Kedd, 12.00: Belfius Mons-Hainaut (belga)–UNAHOTELS Reggio Emilia (olasz). 15.00: Iraklis BC (görög)–Egis Körmend. Szerda, 18.00: Egis Körmend–Mons. 21.00: Reggio Emilia–Iraklis. Péntek, 12.00: Mons–Iraklis. 15.00: Egis Körmend–Reggio Emilia.

A hat négycsapatos csoportból az 1–2. helyezettek és a négy legjobb harmadik csapat jut a 16 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!