A DEAC következik

2018.02.02. 21:26

Bajnokival folytatja a Körmend kosárcsapata

Folytatódik az NB I-es hazai kosárlabda- bajnokság alapszakasza, a második helyen álló Egis Körmend szombaton este (18.00) a jelenleg 11. Debrecen együttesét fogadja.

Tóth Judit

A sérüléséből felépült Marquis Wright (labdával) egyre jobb formába lendül Fotó: Szendi Péter

A debreceniek jelenleg a tabella 11. helyén állnak, pontosan kétszer annyi vereségük van, mint győzelmük. A lejátszott 18 meccsükből hatszor nyertek, 12-szer kikaptak. Többek között az Egis Körmendtől is vereséget szenvedtek hazai pályán, nem is akármekkorát. Negyven pontot mért rájuk a vasi csapat (70-110) tavaly október 28-án, Körmend ünnepnapján, a várossá nyilvánítás évfordulóján.

A körmendieknek mostanság is van okuk az ünneplésre. Gasper Potocnik csapata nemzetközi porondon és a magyar bajnoki mérkőzéseken is veszi az akadályokat, hozza a győzelmeket. Nem utolsósorban a piros-feketék a legjobb nyolc közé jutottak az Alpok-Adria Kupában. A FIBA Europe Cup-ban is jól szerepel és pozitív mérleggel áll a Körmend, ami nagy szó, mert kiváló játékerőt képviselő csapatok vannak versenyben. Az utóbbi három fordulót tekintve, kikaptak ugyan az Alba Fehérvártól, de kőkemény meccsen megverték a török Demir Insaatot. E hét közepén pedig a litván Nevezist nagyszerű mérkőzésen öt ponttal gyűrte le a Potocnik-legénység idegenben. A továbbjutás itt még nem dőlt el, a piros-feketék a J csoport második helyéről várják az Alba Fehérvár elleni utolsó fordulót.

A sérüléséből felépült Marquis Wright (labdával) egyre jobb formába lendül Fotó: Szendi Péter

Gasper Potocnik vezetőedző elégedett csapata szerdai teljesítményével, úgy véli, nagy küzdelemben, megérdemelten nyert a csapata.

– Ez az idegenbeli győzelem nagyon sokat ér, és különösen nagy fegyvertény, mert egy jó litván csapat ellen tudtuk elérni. Éles volt a helyzet, nagy a tét, és a fiúk bírták fejben is. Meg tudtak újulni, végig koncentráltan tudtak játszani, még ha néha volt is egy-két hibás megoldás. Azt hiszem, hogy ez a következőkben is bizakodásra adhat okot, hiszen ha van tartása a csapatnak – beleértve a fizikai és mentális erősséget is –, akkor tudjuk hozni az eredményeket. Ez azért sok esetben elég megterhelő, hiszen a háromfrontos megmérettetés mindenkitől több munkát kíván, és persze több fáradsággal is jár.

A szlovén szakember elmondta, hogy mindig a következő feladatra koncentrálnak, most a DEAC elleni találkozó a legfontosabb. A győzelem elvárt, de oda kell figyelni, nem lehet lebecsülni egyik ellenfelet sem. A litvánok ellen jó teljesítményt nyújtó Justin Tuoyo kisebb sérüléssel bajlódik, de Potocnik mester reményei szerint a csapat rendelkezésére tud állni szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!