kosárlabda

2017.10.13. 20:53

Kaposvárra látogat az Egis Körmend

KÖRMEND Szombaton 18 órától a bajnokságban még szintén veretlen Kaposvári KK otthonában lép pályára az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a hazai pontvadászat 4. fordulójában.

Németh Zsolt

Az Egis Körmend 2017/2018-as csapata. Ülnek (balról): Márton Ádám, Bán Tibor, Andre Hollins, Rácz Renáta gyúró, Marquis Wright, Halász Ákos, Oroszi Bence. Középső sor: Gál László technikai vezető, Zsebe Dániel csapatmenedzser, Németh Ákos, Eric Fanning, Ziga Mravljik edző, Hencsey Tamás edző, Sebastian Koch, Ferencz Csaba, dr. Vásárhelyi László orvos. Hátul: Hajba Ádám nemzetközi referens, Steven Davis, Csorvási Milán, Gasper Potocnik vezetőedző, Horti Bálint, Justin Tuoyo, Zsebe Ferenc ügyvezető Fotó: Szendi Péter

A piros-feketék szerdán a FIBA Europe Cup selejtezőjének visszavágóját játszották Romániában, emiatt későbbi időpontra halasztották a Sopron elleni vendégjátékukat. A Kaposvár is csak két bajnokit játszott eddig, azokat meg is nyerte, épp ugyanazon csapatok ellen, mint a körmendiek. A Jászberényt otthon, a MAFC gárdáját idegenben győzték le. A piros-feketék szerdán a FIBA Europe Cup selejtezőjének visszavágóját játszották Romániában, emiatt későbbi időpontra halasztották a Sopron elleni vendégjátékukat. A Kaposvár is csak két bajnokit játszott eddig, azokat meg is nyerte, épp ugyanazon csapatok ellen, mint a körmendiek. A Jászberényt otthon, a MAFC gárdáját idegenben győzték le. Nem számíthat könnyű találkozóra tehát az Egis Körmend, amely csütörtökön délután érkezett haza Romániából, fél órával később máris egy rövid átmozgató, frissítő edzésen vettek részt a játékosok. A szakmai stáb tagjai pedig még korábban, a hazafelé vezető úton elkezdték a felkészülést.– Nagyon rövid az idő a következő meccsig, ezért kulcskérdés, hogy miként tudjuk újra feltölteni, felfrissíteni a játékosainkat a szerdai meccs és az utazás után – mondta Gasper Potocnik, a gárda vezetőedzője. – Mindenki fáradt, ezért elsőként ez volt a feladatunk. A pénteki nap már a taktikai felkészülés jegyében telt. A kaposváriak az első két meccsen megmutatták, hogy veszélyesek bárkire – és most ők lesznek hazai pályán. Mindent ki kell adnunk magunkból, ha nyerni akarunk. Márpedig ez lesz a célunk, mint minden találkozón. Figyelnünk kell arra, hogy a Kaposvár szeret magas szerkezettel játszani, ami nem megszokott számunkra sem. Fontos, hogyan reagálunk majd az ilyen helyzetekre. Remélem, fizikálisan és mentálisan is készek leszünk erre a megmérettetésre, és jó teljesítménnyel tudunk majd kirukkolni. Akkor elégedettek lehetünk a meccs után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!