Kosárlabda

2017.09.27. 07:13

Kettős győzelemmel lépett tovább az Egis Körmend

Tompa kezdés után belelendült az Egis Körmend a játékba, és a második tíz percben már egyértelműen irányította azt. A svédeken látszott, hogy jobban felkészültek a fizikális, kemény játékra, de a továbbjutás sorsát nem tudták kérdésessé tenni.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Boras Basket (svéd) 85-72 (19–20, 25–12, 20–20, 21–20)

Körmend, 1478 néző V: Somos (görög), Perlic (horvát), Bissuel (francia)

KÖRMEND: Wright 9/3, Fanning 12/6,Ferencz 9/9, Davis 11/3, Tuoyo 2

Csere: Hollins 15/3, Koch 6, Horti 6, Halász 4, Németh Á. 5/3, Bán 4, Oroszi B. 2.

Vezetőedző: Gasper Potocnik

BORAS: A. Person 18/15, J. Person 4, Andersson 5/3, Smith 4, Bisping 13/6

Csere: Gunnarson 5/3, Johansson 6/6, Mornar 11, Lundstedt 4, Palm 2.

Vezetőedző: Henrik Svensson

Az eredmény alakulása. 3. p.: 0-9. 8. p.: 10-18. 13. p.: 25-20. 18. p.: 37-25. 24. p.: 50-34. 2. p.: . 32. p.: 71-52. 36. p.: 81-64.

Kipontozódott: Mornar 40. p.

Az odavágó alapján nem kellett különösebb izgalomra számítani a körmendi estében. De hogy ne kezdődjön minden gond nélkül, kiderült, hogy az első meccsen remekül játszó Csorvási Milán egy nappal korábban szerzett sérülése miatt nem állhatott csapata rendelkezésére.

Ott volt viszont végre a szurkolók által játékban eddig még nem látott Steven Davis. Az ő faultja után 3+1-es akcióval nyitott a Boras majd jött egy újabb vendégtripla és máris a hazai időkérés. A kőkeményen védekező vendégek már kilencnél tartottak, amikor Fanning büntetőből szerezte meg az első körmendi pontokat. Ő és Ferencz dobott hármast, közeledett az MTE, de sok hiba csúszott a támadásokba, lehetett mínusz nyolcról kapaszkodni. A 10. perc végére egy pontig sikerült is. Hollins kettesével pedig már vezetett az Egis Körmend, a 6-0-s rohanást Mornar öt pontja törte meg. Számos támadóhibát ítéltek a játékvezetők mindkét oldalra, de a hazai előny állandósult. Sőt, Davis büntetőjével tízre nőtt. Halász is betalált, a feljavuló piros-feketék a nagyszünetben 12 ponttal voltak előrébb. Aztán Ferencz és Fanning tripláival tovább nőtt a hazai előny. Ferencz megint hármast dobott és már csak egy pontra volt a húsz közte. Andreas Person irigyelte meg a körmendi kapitány két hármasát, mégis a svédek kértek időt Hollins kettese után. Aztán Pearson bedobta ötödik hármasát, így tíz közelében tartotta a hátrányát a Boras. Az utolsó tíz perc előtt 64-52 állt a táblán. 7-0-s rohammal indított az Egis Körmend, Horti kettese után időt kért a vendégcsapat. De továbbra is agresszívebb volt a hazai játék, elbizonytalanodtak a svédek. A frissen beállt Oroszi kettesével lett meg a húsz közte, ember nem maradt ülve a körmendi kispadon. Gunnarson rakott ötöt hozzá a vendégpontokhoz, Bán is bedobott két büntetőt, ezzel minden nevezett körmendinek volt már kosara. Lundstedt találata után aztán a másik oldalra is igaz lett ez. Három perccel a vége előtt csak az okozott riadalmat, hogy Davis a földön maradt fájdalomtól eltorzult arccal, le is kellett cserélni. Ahogy otthon, úgy idegenben is az utolsó percekben kozmetikázott valamit a Boras, de ez már nem számított, az Egis Körmend kettős győzelemmel lépett tovább a második selejtező körbe, ahol a Steaua CSM Eximbank együttese lesz az ellenfél a csoportkörbe jutásért.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Gratulálok a játékosaimnak, mert csapatként nagyon jól működtek ma együtt. Mindenki játéklehetőséget kapott, és élt is ezzel. De gratulálok a Borasnak is, mert ők is jól játszottak. Remekül kezdték a mérkőzést, agresszív védekezéssel indítottak. Nehéz meccs volt, a legjobb teljesítményünk kellett ellenük. Jó folytatást kívánunk nekik a szezonra, mi pedig készülünk az első és nagyon fontos magyar bajnoki találkozónkra.

Henrik Svensson: – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez és az itt látott fantasztikus hangulathoz! Sok sikert kívánok nekik a folytatásra! Úgy érzem, hogy mi jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen otthon, most a játékosaim kevésbé idegesen kosárlabdáztak. Pontosabban, folyamatosabban járattuk a labdát és mindenki hozzátett valamit a mai játékhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!