Kosárlabda

2017.11.22. 21:16

A Körmend is elrajtol a régiós sorozatban

KÖRMEND Az NB I-es bajnokság és a FIBA Europe Cup szünetében megkezdi szereplését a Helios Alpok-Adria Kupában az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

A tervek szerint az Alpok-Adria Kupában több játéklehetőséget kapnak azok, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Balról: Horti Bálint, Halász Ákos, Németh Ákos, Oroszi Bence, Andre Hollins, Márton Ádám, Steven Davis Fotó: Szendi Péter

A 2017/2018-as a harmadik szezonja az Alpok-Adria Kupa (AAC) régiós férfi kosárlabda-sorozatnak. Hat országból 16 csapat vesz részt benne, az Egis Körmend az első magyar együttes, amely itt szerepelhet. A piros-feketék azzal a szándékkal neveztek be, hogy több lehetőséget kapjanak azok, akik a bajnokikon, illetve a FIBA Europe Cupban kevesebb játékpercet tölthetnek a pályán.

A csapatok négy csoportban kezdték meg a küzdelmeket (az első mérkőzést már szeptember 25-én lejátszották), de nem mindegyik. Az NB I-ben és a FIBA Europe Cupban is nagyszerűen menetelő Körmend a vb-selejtezők miatt beiktatott szünetre időzítette első csoportmeccseit. Ezen a héten kettőt is játszik – mindkettőt hazai pályán. Csütörtökön 19 órakor a két győzelemmel és egy vereséggel a B jelű kvartett élén álló szlovák MBK Komarnóval csap össze, szombaton pedig a szlovák csapattól 80-67-es vereséget szenvedő, a szlovén KK Sentjur Tajfun gárdáját viszont 98-80-ra legyőző cseh BK Decint fogadja 18 órától.

A tervek szerint az Alpok-Adria Kupában több játéklehetőséget kapnak azok, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Balról: Horti Bálint, Halász Ákos, Németh Ákos, Oroszi Bence, Andre Hollins, Márton Ádám, Steven Davis Fotó: Szendi Péter

A vasárnap az éllovas Szolnoki Olaj ellen aratott remek bajnoki győzelem (76-74) után – az eddigi erőltetett menethez képest extrának tűnő – pihenőt kaptak a körmendi játékosok, csak szerdán délután találkozott újra a gárda. Emiatt még konkrét feladatokról nem tudott beszámolni a keret egyik ígéretes fiatalja, Németh Ákos. A felnőtt csapatban is egyre stabilabban helyet kapó kosaras, aki még az U20-as gárdának is tagja és vezére, az Alpok-Adria Kupával kapcsolatban előzetesen elhangzottak alapján arra számít, hogy valóban még több játéklehetősége lesz ezeken a mérkőzéseken.

– Az Alpok-Adria Kupa mezőnye biztos, hogy nem az U20 szintje, tehát újabb fejlődési lehetőséget látok benne – mondta a 19. évében járó játékos. – Már várom, hiszen köztudott, hogy a klub szakmai stábja ebben a sorozatban jobban számít ránk, mint a bajnokságban vagy a FIBA-kupában, ahol ráadásul még egy csoportkörünk is lesz. Így biztos, hogy mi, fiatalok is megkapjuk a lehetőséget – és igyekszünk is élni vele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!