BC Körmend

2015.01.22. 19:10

Körmendi kosárgála a ZTE ellen

Folyamatosan őrölte fel ellenfelét a Körmend az örökrangadón, amelyen a vendégek csak asszisztálni tudtak a hazai örömjátékhoz. A piros-feketék valamennyien a pályára léptek és 41 pontos sikerrel köszöntötték jubiláló csapatkapitányukat.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 105–64 (24–18, 27–13, 26–17, 28–16)

Körmend, 2000 néző V: Benczur, Boros, Tőzsér

KÖRMEND: WALKER 18/6, BURGESS 16, Ferencz 7/3, Török 4, RICHARDS 18/6

Csere: TÓTH 13/12, Latinovics 11/3, Popadics 12/6, Farkas 2, Doktor 4, Németh, Molnár

Vezetőedző: Déri Csaba

ZTE: Fekete 11/3, MOHÁCSI11, Panics 12/6, Tamir 4, COHADAREVICS 15

Csere: Kertész 2, Velkey 5/3, Ilics 4, Czinger, Kerkai, Kis

Vezetőedző: Milos Sporar

Az eredmény alakulása. 5. p.: 5-9. 7. p.: 14-9. 15. p.: 34-20. 20. p.: 48-29. 24. p.: 63-33. 27. p.: 67-42. 33. p.: 87-48. 36. p.: 97-53.

A mérkőzés előtt Doktor Péter kapta meg a Mogyorósy család által a csapat egykori játékosa, Mogyorósy Szilárd emlékére alapított vándorserleget, amit minden alkalommal az előző szezon legjobb utánpótlás korú játékosa vehet át. És köszöntötték Ferencz Csabát, hiszen a piros-feketék csapatkapitánya 400. felnőtt bajnokijára készült. Valamennyit nevelőegyesülete mezében játszotta.

Fotó: Szendi Péter

Bár a Körmend kezdte a pontgyártást, hiszen 5-2-re vezetett, a ZTE új játékosainak vezérletével 5-9-re ellépett. A Körmend szigorított védekezésén, és Ferencz valamint Walker pontjaival a negyed derekán fordított, jött az első vendég időkérés. A ZTE kapaszkodott, de sok személyi hiba árán tette ezt.

Az első tíz perc végén már tíznél tartottak, és a hazaiak hat ponttal vezettek. Ezt a kis szünet után kettővel megtoldották, és akár több is lehetett volna az előny, de hiába védekezett jól a Körmend, több tiszta ziccer is kimaradt. Aztán jött Tóth és Richard hármasa, máris 14 volt közte. A türelemsebben támadó vendégek tízig még fel tudtak zárkózni, de sorozatban érkeztek a hazai triplák és a nagyszünetig kerek húszra nőtt a Körmend előnye. És a tendencia folytatódott.



Richards és Latinovics látványos zsákolása után 57-31-nél kényszerült időkérésre Sporar mester. Nem sok foganatja volt a dolognak, ugyanis Török kettese után a 24. percben már harminc volt közte. Cohadarevics pontjaival igyekezett zárkózni a Zete, de mindig volt válasz.

A 36. percben Popadics zsákolásánál már 44 volt közte. Beállt Farkas, és Doktor, aki a 100. pontot szerezte büntetőből. Aztán játékra jelentkezett a másik két fiatal tehetség, Németh és Molnár is, így a betegen távol lévő Sonyákon kívül a teljes körmendi keret részese lehetett a fölényes győzelemnek és a körmendi kosárünnepnek.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – A ZTE biztosan jobb annál, mint amit most láthattunk tőlünk. Rengeteg sérülés kíséri és balszerencse sújtja őket. Mi nagyon szerettünk volna jó ritmusban, jól kosárlabdázni, ami sikerült is. Számunkra minden sikeres mozzanat, minden passz, minden siker nagyon fontos, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk a folytatásban és szeretnék feljebb lépni a tabellán. Nagyon boldog vagyok a mai győzelem után, de előre kell néznünk.

Milos Sporar: – Gratulálok a hazai csapatnak és edzőjének, ma két osztállyal jobbak voltak nálunk, kitűnően játszottak. Nem tudom mi történt az én csapatommal, 15 perc után számunkra véget ért a mérkőzés. Félek, hogy ebben a pillanatban számunkra ez a valóság, de van néhány sérültünk, akikkel ennél sokkal jobbak lehetünk.

Meglepő reakciók a Körmend-Zala összecsapásról fotókkal ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!