BC Körmend

2013.12.20. 16:41

Megújul a körmendi kosarasok csarnoka

Körmend – A nyáron felújítják, kibővítik a körmendi kosárcsapat mérkőzéseinek otthont adó sportcsarnokot, hogy a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani a csapatok és a szurkolók számára.

Vas Népe

Mindezt két ütemben, 740 millió forintból. A piros-feketék 1975-ben jutottak fel az első osztályba, akkor épült az általános iskolai igényeket meghaladó méretű csarnok. Éppen azért, hogy az élvonal elvárásainak megfelelő, új otthona lehessen a kosárcsapatnak. 1976. március 15-én dobták fel először a labdát az azóta sokat látott falak között. Számos bajnoki és kupadöntőnek is otthont adott a csarnok, amelyet időközben az elvárások változásaival párhuzamosan többször bővítettek és korszerűsítettek. Az idő azonban újra elhaladt a Körmenden szentélyként tisztelt épület fölött. 

– A nemzetközi kupákban, de néhány szempontból a hazai bajnokságban is csak kompromisszumok árán kap hitelesítést a csarnok, minden évben ez gondot jelent a klub számára – mondta a klub sajtótájékoztatóján Bebes István, a város polgármestere, majd hozzátette: – Mindez a következő szezonra megváltozhat, hiszen kibővítik az épületet, amelyben biztosított lesz a 2000 ülőhely, ami nem csak a katasztrófavédelem részéről merül fel elvárásként, de a nemzetközi tornákon való részvételnek is alapkövetelménye.

– A sportszerető kormány megteremtette azt a lehetőséget a cégek, vállalatok számára, hogy társasági adójuk egy jelentős részét felajánlhassák sportszervezetek javára – ezt már V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondta, aki hozzátette, maga is szívesen látogatja a csapat mérkőzéseit.

– A TAO-s pályázatok ugyanakkor önrészt is követelnek, a kormány ebben is segítséget nyújt a körmendi klubnak. A város 225 millió forintos támogatást kap erre a célra még ebben az évben – jelentette be az államtitkár.

– A csarnokbővítés összesen mintegy 740 millió forintból valósul meg. A klub TAO-pályázata 515 milliót nyert – mondta Zsebe Ferenc.

– A fejlesztést két lépcsőben hajtják végre – folytatta a klub ügyvezetője –, az első a csarnok alapterületének bővítése, amelynek során a Kossuth Lajos utca vonaláig kitolják a főfalat. A küzdőtér is tolódik, így a pálya körül biztosítható lesz a minimálisan elvárt két méteres üres sáv. A második ütemben a régi bejárat felőli oldalon kiszolgáló létesítményeket építenek. Ezt várhatóan a következő szezon után valósítják meg. Állandó büfé épül, de lesz új jegypénztár és a sportolók számára rekreációs szobát is kialakítanak. A megfelelő számú parkolóhely problémája is megoldódik, hiszen 260 darab személygépkocsi parkolóhely mellett hat mozgássérült parkolót alakítanak ki és hét autóbusznak is lesz helye megállni, de kerékpártárolókrók is gondoskodnak.A beruházás a 2013/2014-es bajnoki szezon végén elkezdődhet, hiszen a jogerős építési engedély már rendelkezésre áll. A pontos terveket viszont még ezt követően alakítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!