kosárlabda

2018.01.02. 19:49

Sopronban kezdi az évet a Körmend

Az esztendő első bajnoki mérkőzésén Sopronban lép pályára az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata. A szerdán 19 órakor kezdődő meccs még a 3. fordulóban maradt el a vasiak nemzetközi szereplése miatt.

TJ

Eredetileg októberben rendezték volna a Sopron KC–Egis Körmend találkozót, akkor azonban nem játszott egymás ellen a két csapat, hiszen a körmendiek Romániában, Targovistében meccseltek a FIBA Europe Cup második selejtezőkörében a CSM Steaua Bukarest otthonában. A románok ellen akkor egypontos győzelmet arattak a vasiak. Nem úgy, mint legutóbbi két bajnokijukon.

Előbb hazai pályán az Atomerőmű SE csapatától szenvedtek hárompontos vereséget, majd az Alba Fehérvár hagyta helyben a Körmendet. Mindkét vereség fájó, hiszen a paksiak a hazai veretlenséget szakították meg, a székesfehérváriak pedig 40 pontos, kiütéses győzelmet arattak.

A fehérvári meccs után mindössze kétnapos pihenőt kaptak a körmendi játékosok, újév napján már komoly edzésen készültek a szerdai, Sopron elleni találkozóra. Gasper Potocnik elmondta, hogy nem lesz könnyű ez a meccs, hiszen a soproniaknak sereghajtóként nincs veszítenivalójuk, felszabadultan játszhatnak. Egyéni játékban nagyon jók, több olyan kosarasuk van, aki 25-30 pontra is képes.

– Nyerni szeretnénk, ez természetes, vissza akarunk térni a győzelmi szériához. A játékosokat nem kell motiválni, talán csak azt kell nekik hangsúlyozni, hogy mi ugyanaz a csapat vagyunk most is, mint a két vereség előtt. Többé-kevésbé rendben van mindenki, Wright azonban még nem az igazi, bokasérülése miatt még nincs százszázalékos állapotban – mondta a vezetőedző.

Csorvási Milán szerint is veszélyes lehet a soproni találkozó, a tabella állása nem biztos, hogy tükrözi a képességeiket.

– Látszólag három könnyebb meccs áll előttünk: előbb a Sopronnal mérkőzünk, majd jön a Jászberény, és megyünk a MAFC-hoz. Mindegyik csapat a tabella alján van jelenleg, ennek ellenére nem számítok sima meccsekre, persze nagyon fontos, hogy hozzuk ezeket a mérkőzéseket. Koncentráltan kell játszanunk, túl kell lépni a két legutóbbi vereségen – mondta a center.

A 2017-es esztendő utolsó napján látott napvilágot az a hír, amely szerint a Sopron KC szerződést bontott a szlovén Európa-bajnokkal, Sasa Zagoraccal. A játékos komoly Achilles-sérüléssel bajlódott, négy-hat hét múlva tudott volna edzésbe állni, így lépni kényszerült a soproni szakvezetés. Kölcsönös megegyezéssel elváltak Zagorac és a Sopron KC útjai, már keresik az utódját a négyes posztra.

A Sopron KC–Egis Körmend találkozó 19 órakor kezdődik, a mérkőzés után egységessé válhat a tabella, hiszen mindenki túl lesz az első 13 fordulón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!