kosárlabda

2018.03.16. 19:54

A Szedeák a Körmend szombati vendége

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát fogadja az Egis Körmend kosárlabdacsapata szombaton este (18.00) a bajnoki alapszakasz 24. fordulójában.

Tóth Judit

Az Egis Körmend szerdán az olasz bajnok, az Umana Reyer Venezia elleni szép győzelemmel, nagyszerű játékkal búcsúzott a FIBA Europe Cup-tól. (A nyolc közé jutás gyakorlatilag már egy héttel korábban, Olaszországban eldőlt.)

A két FIBA meccs között bajnokit is játszott a Körmend, múlt szombaton, az éllovas Szolnoknál. Nagyon jó csapatjátékkal elhozta a Tisza-partról a győzelmet. Ez nagy fegyvertény a vasiak számára, hiszen oda-vissza verték az idei kupagyőztest az alapszakaszban. Ferencz Csaba, a körmendiek kapitánya egyértelműen nyerőembernek bizonyult az utóbbi két mérkőzésen: Szolnokon négy triplát, összesen 16 pontot tett hozzá, a Venezia ellen 18 pontból 15 pontot triplából hozott össze, és eldöntötte a mérkőzést.

A bajnoki tabellán 16 győzelemmel és öt vereséggel harmadik Körmend szombati ellenfele a Szeged lesz. Andlejko Mandics csapata jelenleg a kilencedik kilenc győzelemmel és 12 vereséggel. Bár a szegediek idegenbeli teljesítménye nem a legjobb, az előző bajnoki fordulóban nagyszerű triplázással nyerni tudtak Jászberényben (78-94), a győzelemhez Fortune és Csirics tett hozzá sokat. A Szegedből hiányzott az erőcsatár Juhos Levente, aki valószínűleg Körmenden sem tud pályára lépni.

A vasiaknál is voltak, vannak kisebb betegségek, sérülések. A Szolnok elleni rangadón lázas betegség miatt hiányzott Csorvási Milán, aki a Venezia ellen már szerepelt, de nem játszott sokat, javarészt Horti Bálintnak kellett küzdenie az olasz magasemberekkel. Közben André Hollins is lebetegedett, ő át sem öltözött a szerdai nemzetközi meccsre, állapota jobb, szereplése a szombati bajnokin még kérdéses.

A Körmend számára egyértelműen a győzelem a cél a Szeged ellen, a piros-feketék nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy hazai pályán porszem kerüljön a gépezetbe. Egy körmendi botlás sokba kerülhet, hiszen az élbolyban tömörülnek a legjobbak, a Szolnok, a Falco és az Alba.

– Remélem, hogy a legutóbbi két győzelmünk – a Szolnok és a Venezia ellen –, jó alapot ad a következő mérkőzésekhez. Sok múlik a dobóformán, a kinti dobások eredményességén. A Szeged okozhat meglepetést, ezért fegyelmezetten kell játszanunk – mondta a vezetőedző, Gasper Potocnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!