BC Körmend

2013.12.09. 18:35

Szombaton bajnoki, kedden EuroChallenge

Körmend - Kedden helyi idő szerint 18 - magyarországi szerint 17 - órakor a romániai Medgyesen vendégszerepel az Inkognito Fashion Körmend BC csapata.

Németh Zsolt

A piros-feketék az EuroChallenge-sorozat első körének 5. fordulójában, a D csoportban továbbjutási esélyeik megtartásáért harcolhatnak. Ehhez mindenképpen győzniük kellene. A Gaz Metan Medias együttese öt ponttal (68-73) nyerni tudott Körmenden a rengeteg távoli dobást elrontó hazaiak ellen, akik két nappal korábban még Kecskeméten léptek pályára. A ritmusuk azóta sem változott, hiszen már vasárnap útra keltek. Debrecenben töltötték az éjszakát, és hétfőn reggel nyolckor már újra úton voltak – Medgyes felé. Tehát a szombati, Nyíregyháza elleni győztes bajnokit követően nem tudtak edzést tartani.

A Nyíregyháza elleni bajnokin nagyon kijött a lépés Ernest J. Kusnyernek. Medgyesen is jól jönnének a hárompontos dobásai. Fotó: Szendi Péter

– Nincs ezen mit ragozni, alkalmazkodnunk kell a mérkőzések ritmusához – mondta Hencsey Tamás vezetőedző, akit Nagyváradon értünk utol. – Farkas Attila továbbra sincs velünk, a többiek viszont igen. Mindkét napon 7-8 órát utazunk, ezt követően leginkább átmozgató foglalkozást tudok tartani, illetve átbeszéljük, hogy mit tervezünk a mérkőzésen. Természetesen kielemeztük a hazai találkozót, de célzottan ebből felkészülni nincsen időnk. Az alapdolgokat támadásban és védekezésben is pontosabbá kell tennünk. Ha sikerül, akkor egy jó meccset tudunk játszani. Az ellenfélnél sok az idegenlégiós. De az amerikai, szerb és görög kosarasok mellett román válogatottak is erősítik a keretet. Tudjuk, hogy vannak gondok az ellenfél háza táján, de biztos vagyok abban, hogy mindenki pályára lép ellnünk. Az egyéni védekezés nagyon fontos lesz ezen a találkozón, persze mellette a csapatvédekezésre is ügyelnünk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!