BC Körmend

2015.12.06. 19:12

Újra nyert otthon a Körmend

Mindkét oldalon hét-hét játékost küldött csak harcba a vezetőedző. A Körmend valamivel jobban tudott gazdálkodni ezzel a kerettel és az utolsó negyedórában a maga javára fordította a rendkívül küzdelmes, szép jeleneteket is hozó mérkőzést.

Németh Zsolt

Körmend, 1800 néző V: Pálla, Gorka, Jakab

KÖRMEND: Perry 16/6, Channels 12/3, FERENCZ 11/9, DICKERSON 24/3, DUINKER 12

Csere: Katura 5/3, TÓTH N. 11/3

Vezetőedző: Teo Csizmics

KAPOSVÁR: UBILLA 25/6, PULJKO 29/18, Baki 4, HENDLEIN 14, Horváth M. -

Csere: Spica 7, Benke 2

Vezetőedző: Kmézics Zorán

Az eredmény alakulása. 4. p.: 11-7. 8. p.: 15-14. 14. p.: 30-30. 16. p.: 32-38. 23. p.: 52-47. 27. p.: 64-57. 32. p.: 79-67. 37. p.: 89-75.

Kipontozódott: Horváth M. 29. p., Spica 34. p.

Kiegyenlített első percek után keményített védekezésén a Körmend, és ha a szerzett labdákat mind kosárra váltották volna a hazaiak, talán még nagyobb is lehetett volna az előnyük, mint hét pont. Puljko vezérletével egyig zárkóztak a vendégek, de volt rá hazai válasz. Dickerson kosaraival, köztük egy zsákolással újra hét volt közte. Ubilla öt pontjával gyorsan közelítettek a vendégek, Teo Csizmics is kikérte első idejét. Puljko harmadik triplájára Katura válaszolt. Puljko ötödik hármasával már hattal volt előrébb a KKK. Másfél perccel a félidő vége előtt zárkózott vissza egálra a Körmend, majd Channels kosarával kettő pontos előnyt harcolt ki a nagyszünetre. Aztán ötre hízott az előny, amit ki más, mint Puljko egalizált. Tóth labdaszerzése után Puljko a földön maradt és hiába iramodott meg három körmendi a gyűrű felé, megszólalt a síp. Senki nem értette miért, de egy ziccert vettek el a hazaiaktól. Ekkor jött, amit még nem láttunk, az időkérés alatt Teo Csizmics mérgében földhöz vágta a zakóját A technikait nem ezért, hanem reklamálásért kapta. Így lett egy tiszte ziccer helyett vendégbüntető és támadás. Az esetből mindössze egy pontot hozott a Kaposvár, a hazaiaknál viszont beindult Tóth Norbert és nyolccal húzott el az MTE. Ráadásul a faultok is gyűltek vendég oldalon. Horváth a 29. percben kipontozódott, amiért alapos letolást kapott Spicától, akinek így négy hibával kellett visszaállni. A negyed végén Puljko kilencről és emberről pörkölte be hatodik tripláját, de nem az volt a slusszpoén, mert Perry a félpályáról felugorva talált be, tombolt a közönség. Ferencz harmadik hármasával tíz fölé nőtt a hazai előny, majd egy támadóhibával Spica is kipontozódott. Bár tíz fölött tartotta előnyét, de jobban ellépni nem tudott a Körmend, végül tíz pontos különbségnél járt le az óra. A megjelent mikulások édességekkel jutalmazták a győztes csapatot és a szurkolókat.

Teo Csizmics: – Lehet, hogy egy szóval is le tudnám írni a mérkőzést. Nem szeretnék külön a játékosokról beszélni. Extra energiát, odaadást vártam el a csapattól, ezért jöttem ide, hogy ezt megvalósítsam. Ma nagyon kemény meccset játszottunk, komoly nyomás alatt. A vége felé már volt megnyugtató előnyünk is, a legfontosabb, hogy győztünk.

Kmézics Zorán: – Összességében jó mérkőzést játszottunk, a fiúk keményen harcoltak, odatették magukat. A Körmendnek hosszabba a padja, ez volt az egyik fő problémánk, hogy nem tudtunk többet cserélni. A másik pedig a sok eladott labda, amelyekből könnyű gólokat kaptunk, mint ahogy számos támadó lepattanóból is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!