Bejcgyertyános

2011.01.05. 07:50

Mozgalmas december Bejcgyertyánosban

Az ünnepek Bejcgyertyánosban is mozgalmasan teltek.

Péntek Enikő

December 5-én nem hiába tükröződött izgalom a kicsik szemében, érdemes volt dalolva várakozni: megérkezett a Mikulás, megajándékozva minden jelenlévő gyermeket. A köszönet pár félénken, sírósan, vagy éppen talpraesetten elszavalt versike, vagy dalocska volt.

A következő hetek próbákkal és felkészüléssel teltek a Bejci Betyárok és a Napfény Dal- és Tánccsoport számára. December 23-án a Karácsonyi ének című zenés színdarabbal kedveskedtek a közönségnek. A Dickens műve alapján összeállított előadásban minden kisebb-nagyobb gyerek ügyesen szerepelt, s kiemelkedő alakítást nyújtott Ebenezer Scrooge szerepében Földes András. Élethűen mutatta be társaival együtt, hogyan alakul át a kapzsi és gyűlölködő üzletember a szellemvilág közbenjárásával jóságos, életvidám nagybácsivá.
Míg a fenti előadás az 1800-as évek angol karácsonyát idézte elénk, a 24-én a templomban tartott Pásztorjáték a Szent család bibliai történetét mutatta be.

A Teleházban az ünnepek előtti hetekben a felújított bejci harangláb képével ellátott képeslapokat lehetett vásárolni. A lapokat dr. Lendvai Róbert körjegyző készítette.

Azoknak, akik a szilvesztert nem otthon, hanem társaságban, mulatozással szerették volna eltölteni, több lehetőség is adódott. A Bejci Betyárok Klubjának hagyományos gyerekszilveszterére december 30-án került sor. Itt a virslievés, gyerekpezsgőzés, tűzijátékozás mellett táncra buzdító játékokban is részt vehettek a vállalkozó kedvű gyerekek.

Az ifjúság - főleg a középiskolás korosztály - a kultúrházban rendezett malacsültes-bulizós szilvesztert. Az óvoda épületében is összejött egy nagyobb társaság, hozzájuk csatlakozhatott aki zenével, tánccal szerette volna tölteni az utolsó-első éjszakát. A Farkastanya vendéglő szilveszteri bulijára zsúfolásig megtelt a kis helyiség, szinte szó szerint "kirúgva a ház oldalát". Végül az italbolt is nyitva állt a szórakozni, iszogatni vágyó vendégek előtt.

Az utcák éjfél után tiltott és engedélyezett eszközök zajától voltak hangosak, s még e kis faluban is lehetett látványos mini-tűzijátékokban gyönyörködni.

Remélhetőleg mindenkinek teljesülni fog az újévi kívánsága, s sikerül betartani még a leglehetetlenebb fogadalmakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!