Bejcgyertyános

2011.02.02. 10:06

Idősek napja Bejcgyertyánosban

Minden évben megvendégeléssel és műsorral köszöntik a falu idős lakóit.

Péntek Enikő

Január 30-án, vasárnap került sor az Idősek napi ünnepségre, melyre minden 60 év feletti nyugdíjast meginvitált a helyi önkormányzat képviselőtestülete. A meghívottak nagy része meg is érkezett a rendezvényre.
Azokat, akiknek a távolság, vagy egészségügyi problémák gondot okoztak, a falugondnok szállította a helyszínre.

Németh Imre polgármester úr szavai után a hagyományokhoz híven köszöntötték a legidősebb jelenlévő hölgyet és urat.  Idén Márkus Imre, illetve Németh Józsefné jogosult a virágcsokorra. Mivel a legidősebb hölgy éppen a 90.
életévét töltötte be, egyben megkapta a Magyar Köztársaság Kormányának emléklapját is Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával.

Minden szép korú, 90, 95, illetve 100 éves embert megillet ez a jubileumi köszöntés és juttatás a kormány részéről.

A rendezvény az Ungaresca táncegyüttes fellépésével folytatódott. A pergő ritmusú táncok az élő népzenére igazán feldobták a hangulatot a kultúrházban. A helyi Napfény Dal- és Tánccsoport, s a Bejci Betyárok Klubja
dalokkal és tréfás jelenettel kedveskedett a nagymamáknak, nagypapáknak.

A meghívottak megvendégelésével folytatódott a program. Az eszem-iszom után voltak, akik hamarosan hazaindultak a hideg és korai sötétedés miatt, de akadtak olyanok is, akik még nótáztak, s anekdotáztak egy kicsit.

Ezeken az ünnepségeken talán sikerül egy kicsit visszaadni abból a törődésből, amit a fiatalabb korosztályok kaptak az idősektől életük során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!