Belföld

2002.02.08. 15:18

Bemutatták az SZDSZ jelöltjeit

Szombathely (ki) – Tegnap délelõtt mutatták be az április 7-ei országgyûlési választáson induló vasi szabad demokrata képviselõjelölteket.

Mórocz Zsolt

A sajtótájékoztatón elhangzott: az 1-es választókörzetben dr. Hankó Faragó Miklós indul SZDSZ-MSZP közös jelöltként, a kettesben a szabad demokraták a szocialista Szûcs Gábort támogatják, a 3-as körzetben Horváth Vilmos, a 4-esben dr. Szabó István, az 5-ösben pedig Mészáros Béla képviseli a pártot az áprilisi megmérettetésen.

Dr. Hankó Faragó Miklós arról szólt, hogy reményei szerint visszatérnek az SZDSZ-hez az 1998-ban a Fideszhez csatlakozott szavazók. A képviselõ a jelenlegi parlamenti ciklust az elszalasztott lehetõségek négy évének titulálta.
Az SZDSZ vasi elnöke, Horváth Vilmos elmondta: a megyei választmány hosszú töprengés után döntött úgy, hogy a szabad demokraták komoly politikai tapasztalattal rendelkezõ, kipróbált harcosokkal vágnak neki a választásoknak. A megyei közgyûlés tagja beszámolt arról is, hogy pártja egyre népszerûbb, és Vas megyében tíz százaléknál magasabb a támogatottsága.

A Sárvár-Celldömölk térségben induló dr. Szabó István1994 óta tagja a sárvári képviselõ-testületnek. A szabad demokrata politikus a kormány hibájának rótta fel, hogy – meglátása szerint – a mezõgazdasági támogatási rendszere rossz.
Az 5-ös körzetben induló Mészáros Béla hangsúlyozta, pártja nem feltartott kézzel vág neki az áprilisi választásnak. A megyei közgyûlés tagja kiemelte, hogy minden eddiginél gyorsabban gyûlnek az SZDSZ-es jelölteknek eljuttatott ajánlószelvények.
A párt megyei listáján elsõ dr. Hankó Faragó Miklós, 2. Horváth Vilmos, 3. Mészáros Béla, 4. dr. Szabó István, 5. Rácskay Jenõ, 6. Feiszt György, 7. dr. Göde György, 8. Bakóczai-Ihrig Gusztáv, 9. dr. Vágó Attila, 10. Czubor Ferenc, 11. Szendi János, 12. Elekes János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!