Belföld

2002.02.07. 15:25

Választási együttmûködés

Megyei körkép (ser) – Az országos választási együttmûködéshez hasonlóan megyénkben is megállapodást kíván kötni a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség vasi szervezete a Fidesz megyei vezetõivel.

Mórocz Zsolt

    A múlt év végén megállapodást írt alá az országgyûlési választásokon megvalósuló együttmûködésrõl a Fidesz és a Lungo Drom. A legnagyobb roma civil érdekképviseleti szervezetnek 17 tagszervezete mûködik Vas megyében, a 12 településen jelen lévõ cigány kisebbségi önkormányzat közül kilenc a Lungo Drom kötelékébe tartozik. Forgács Zója a Szombathelyi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a megállapodás õket is kötelezi: mindkét választási fordulóban támogatják a Fidesz-MDF jelöltjeit.
     A Lungo Drom vasi elnöke, Dömötör Attila elmondta: a közeljövõben az országoshoz hasonlóan a vasi Lungo Dromosok is választási megállapodást kívánnak kötni a Fidesz megyei vezetõivel. A tervek szerint a választásokig megduplázzák a tagszervezetek számát, legutóbb Pankaszon hoztak létre új csoportot. Dömötör Attila úgy látja, a vasi romák helyzete korántsem olyan katasztrofális, mint az ország keleti felében élõké. A munkanélküliség itt is jobban sújtja a cigányokat, s diszkrimináció itt is elõfordul. Mindazonáltal az elmúlt idõben tapasztalható volt némi javulás a magyarországi cigányok sorsát illetõen, véli az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!