Belföld

2002.02.14. 16:00

Választási visszaélést gyanítanak

Szombathely (ki) – A minap a Bogáti úton egy fiatalember Csányi József fideszes országgyûlési képviselõjelölt kérte el egy hölgy ajánlószelvényét. Sági József, a valódi jelölt a hölgy kíséretében tegnap délután kerete fel a választási irodát, bejelentették a visszaélést.

Mórocz Zsolt

Sági József arról számolt be, hogy a minap egy, a Bogáti úton élõ hölgy kereste fel, aki elmondta: egy fiatalember Csányi József fideszes országgyûlési képviselõjelölt kérte el az ajánlószelvényét. Sági József a hölgy kíséretében tegnap délután kereste fel a választási irodát, ahol bejelentették a visszaélést.
- A múlt héten ez volt a harmadik eset, hogy valakik visszaéltek a nevemmel, illetve a párt népszerûségével – kommentálta az eseményeket a képviselõ, majd hozzáfûzte: úgy tudja, elsõsorban idõs embereket tévesztettek meg az ajánlószelvény gyûjtõi. Bár a honatya több fórumon is nyilvánosságra hozta, hogy csak az általa aláírt megbízólevéllel rendelkezõ személyeknek adják át a kopogtatócédulákat, amiatt sikerülhetett kicsalni a szelvényeket, hogy hasonló hangzású névre (Sági – Csányi) kérték ki a szelvényeket. - Sejtettem, hogy durva kampány elé nézünk, egyelõre nem tudom, hogy ki vagy kik állhatnak az ügy hátterében – mondta végül a politikus.
Dr. Szele Györgyi, a választási iroda helyettes vezetõje elmondta: jegyzõkönyv készült az esetrõl, az ügyben a rendõrség folytat majd eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!