Belföld

2002.03.16. 16:43

1848 a szívekbe vésõdött

Kõszeg (nm) – A hagyományos fáklyás felvonulással kezdõdött a március 15-ei ünnepség Kõszegen, ahol Benyhe István államtitkár mondott ünnepi beszédet.

Mórocz Zsolt

A fáklyás felvonulás a gimnázium elõl indult, s a jobbára diákokból álló menet végigsétált a város utcáin, érkezett a Jurisics térre, ahol az idén a Jurisics Miklós Gimnázium diákjai adtak szép mûsort térzenével, dallal, szavalattal.

Az ünnepi beszédet Benyhe István, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára mondta. Arról szólt, hogy a kõszegi polgárok miként támogatták 154 éve a forradalmat, mert „a szabadság, a bátorság, a haladás mindig fontos volt számunkra”. Hozzátette: bearanyozta nemzetünket 1848 emléke, amely példája a magára találó polgári öntudatnak, a szívekbe vésõdött, amelyet semmilyen önkény nem tudott kitörölni onnan. „Másfél évszázad telt el, de még mindig vannak, akik Világost akarják eladni nekünk, pedig tudjuk Világos után Arad jön” – hangzott el a jelenre való utalás. Az államtitkár végül a szavazás fontosságáról beszélt.
Kifejtette: aki áprilisban nem szavaz, az lemond a panaszkodás jogáról is négy évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!