Belföld

2002.03.30. 16:03

Képviselõjelöltek bemutatkozása

Mórocz Zsolt

Dakó Ernõ (FKGP)

1944-ben születtem Pinkamindszenten. Kis korom óta ismerem a paraszti élet csínját-bínját. Szüleim hithû katolikusok voltak, én is ebben a neveltetésben részesültem. Az általános iskola után Budapestre kerültem, szakmát tanultam. A vidék szeretete azonban hazahozott. 1970 óta családi vállalkozásban kereskedõként dolgoztam. Az FKGP vidéket képviselõ, az ország sorsáért harcoló szellemisége megragadott, és ezért a mai napig harcolok. Fõ feladatomnak tekintem a magyar föld külföldi kézbe jutásának megakadályozását, a fiatalok visszacsalogatását a falvakba. Az FKGP harcol a nyugdíjkorhatár visszaállításáért. Szükség van a tandíjmentességre, a diákhitelre, az egészségügy területén a sürgõs és radikális változtatásokra. Harcolni kell a 8-as fõút korszerûsítéséért, a térség városaiban ipari parkok kialakításáért, fejlesztéséért. Fejleszteni kell a turizmust is. Megválasztásom esetén ezeknek a céloknak a szellemében kívánom képviselni a választókerület érdekeit.

Mészáros Béla (SZDSZ)

1950-ben születtem Szombathelyen. Sopronban szereztem oklevelet az Erdészeti Technikumban. Húsz évig dolgoztam erdõtervezõként. Jelenleg a Szerencsejáték Rt.-nél vagyok alkalmazásban. 1974-ben kötöttem házasságot, feleségem könyvtáros. Melinda és Réka lányom egyetemista. 1989 elején lettem tagja az SZDSZ-nek. Az 1990-tõl 1998-ig terjedõ idõszakban a Körmendi központú 5. számú országgyûlési egyéni választókerület képviselõje voltam, tagja a parlament mezõgazdasági és környezetvédelmi bizottságának. 1998-tól a megyei közgyûlés környezetvédelmi és területfejlesztési bizottságának vagyok elnöke. A választópolgároknak köszönöm a nagyszámú ajánlószelvényt, amellyel biztosították indulásomat az áprilisi országgyûlési képviselõválasztáson. Kérem Önöket, hogy legyenek partnerek a jövõ építésében, mindenekelõtt önmaguk boldogulásáért, hogy a jövõ tényleg elkezdõdjék.

Németh Zsolt (Fidesz-MDF)

39 éves vagyok, 3 fiú édesapja. Földmérõ üzemmérnöki oklevelem mellé késõbb humán szervezõ egyetemi diplomát szereztem. Útépítõ vállalatnál dolgoztam, majd két alkalommal is Vasvár város polgármesterévé választottak. A közéletben pártom, az MDF színeiben 1989-tõl veszek részt. Pályám a városi képviselõségtõl indulva, a megyei közgyûlésen át vezetett az 1998-as egyéni országgyûlési mandátumig. A körmendi választókerület képviselõjeként tagja voltam a parlament gazdasági és foglalkoztatási bizottságának, s az Országgyûlés jegyzõjeként dolgoztam. A vasi képviselõk közül legtöbbször szólaltam fel a parlamentben. A választókerület jövõje érdekében segíteni kívánom a Hegyháton és az Õrségben új munkahelyek teremtését. Azon munkálkodom, hogy a Vendvidék és az Õrség a nemzeti parkká válás elõnyeit ki tudja használni, s gyorsítani fogjuk a 8-as fõút auóúttá történõ fejlesztését is.

Dr. Pusztai Gyula (MSZP)

1945-ben Olaszfán születtem. Nõs vagyok, házastársam jogász, a közigazgatásban dolgozik. Két nagykorú gyermekem van. A pécsi jogtudományi egyetemen végeztem jogászként. 1968-ban a megyei fõügyészségen kezdtem dolgozni, majd 1971-tõl különbözõ beosztásokban a közigazgatásban tevékenykedtem. 1990-ben a megyei közgyûlés elnökévé választottak. A tisztséget 1998-ig töltöttem be. A közgyûlésnek most is tagja vagyok, a jogi és ügyrendi bizottságban alelnökként tevékenykedek. 1998-tõl országgyûlési képviselõként a területfejlesztési, valamint informatikai és távközlési bizottságban dolgoztam. Több civil szervezet támogatója, s a megyei ökölvívó-szövetség elnöke vagyok. Az MSZP-nek 1995 óta, a párt megyei elnökségének 1999 óta vagyok tagja. Közéleti munkámért több kitüntetésben részesültem: 1996-ban Pro Ferrovia, 1997-ben a Szlovén Köztársaság Szabadság Érdemrendjét vehettem át, 1998-ban Mesteri díszpolgára lettem.

Sütõ Kálmán (Centrum)

49 éves újságíró, jelenleg vállalkozó vagyok. Felsõmarácon, az „Õrség kapujában” élek és dolgozom. Feleségem üzemmérnök, két leányom van. Örömmel tettem eleget a Centrum felkérésének, mivel hiszem és vallom, hogy mindnyájunk számára jó ügyet szolgálunk. Megvalósítható célokat tûzünk ki az ország s a választási körzetemben élõk boldogulásáért. Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a választók bizalmát élvezõ parlament mûködik, s mindnyájan jogbiztonságban, esélyegyenlõségben élhetünk, dolgozhatunk. Olyan hazát, amelyben mindenki biztos megélhetést találhat. Olyan lakóhelyet, ahol biztonságban, nyugalomban, egészségesen nevelhetjük gyermekeinket. Õszintén remélem, hogy elnyerem választókörzetem szavazóinak bizalmát és képviselõként dolgozhatok Önökért, segíthetek szûkebb pártiánk gondjainak megoldásában. Ezért kérem, vegyenek részt a választásokon, és szavazzanak rám és az általam képviselt Centrumra.

Szabadi István (MIÉP)

47 éves református lelkész vagyok, a Református Teológiai Akadémián szereztem diplomát. 15 éve a Körmendi Református Egyházközség lelkipásztora vagyok. Szentgotthárdon templomot építettem, Körmenden mûemléki egyházi épületek felújításán fáradozom. Feleségem fõállású anya, házasságunkat tíz gyermekkel áldotta meg az Isten. Egyházi szolgálatom mellett a MIÉP nemzetmegtartó programjával azonosulva, segíteni szeretnék ebben a sorsfordító idõben. Ez a szolgálat nem idegen hitvallásbeli meggyõzõdésemtõl. Meg kell szüntetni a nemzet gazdasági kiszolgáltatottságát, meg kell akadályoznunk földünk idegen kézbe kerülését. Vissza kell szereznünk a csalárd módon elprivatizált javakat. Az alattomos, nyílt magyarüldözésbe és kirívó igazságtalanságokba nem nyugodhatunk bele. Azon leszek, hogy visszaálljon a családok becsülete, legyen jövõje a magyar fiataloknak. Takarítsuk ki a szemét kultúrát, ápoljuk, védjük hagyományainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!