Belföld

2002.03.29. 14:43

Kormányt váltana az SZDSZ

Körmend (ki) – A közvélemény-kutató cégek felmérései azt támasztják alá, hogy a támogatottságát folyamatosan növelõ SZDSZ a harmadik párt Magyarországon – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kuncze Gábor, a szabad demokraták elnöke.

Mórocz Zsolt

A pártelnök elsõként az egyik napilapban megjelent Kövér László-idézetre reagált.
- Ha igaz, a Fidesz alelnöke azt mondta egy lakossági fórumon, hogy aki nem ért egyet a kormánnyal, az kösse fel magát. E mondat azt is jelenti, hogy a Fidesz nem csak az ellenzéket kívánja felszámolni, hanem azt is jelzi, hogy a legnagyobb kormánypárt nem az egész ország érdekét kívánja képviselni, és aki nem ért vele egyet, az szûnjön meg, vagy tûnjön el – hangoztatta Kuncze Gábor, aki a késõbbiekben is elsõsorban a Fideszt ostorozta. A politikus kijelentette: az országnak több milliárd forintjába kerül a kormányzati propagandába bújtatott Fidesz-kampány.

- A fiatal demokraták eszelõsen ragaszkodnak a hatalomhoz, nem érdeklik õket a demokrácia írott és íratlan szabályai – jelentette ki Kuncze Gábor, aki sajnálatosnak tartja, hogy „ide jutott az ország” és úgy látja: azért kell elmenni minél több embernek szavazni, mert így sikerülhet visszaterelni az országot az 1990-ben kijelölt közös útra.
- Érdemes szavazni az SZDSZ-re, hiszen biztosan bejut a parlamentbe – húzta alá a pártelnök. Kérdésünkre közölte: a közvélemény-kutatási adatok alapján elmondható, hogy a szabad demokraták elsõsorban a bizonytalanok táborában szereztek szimpatizánsokat.

A politikus hozzáfûzte: két hónap alatt vidéken mintegy százötvenezer fõvel nõtt az SZDSZ támogatottsága. Kuncze Gábor kérdésünkre leszögezte: pártja nem egyeztetett a szocialistákkal az esetleges visszaléptetésekrõl, s a tárcák elosztásáról sem folyik tárgyalás a két politikai tömörülés között.
- Az MSZP-vel abban megegyezik a célunk, hogy le kell váltani a kormányt. Nem tárcákban, hanem sokkal inkább programunk megvalósításában gondolkodunk – mondta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!