Belföld

2002.03.16. 17:41

Középpontban a családok

Szombathely (ki) – Az elmúlt négy esztendõ eredményeirõl beszélt csütörtökön délután sajtótájékoztatón Kövér László, a Fidesz MPP ügyvezetõ alelnöke. A politikus este lakossági fórumon is részt vett.

Mórocz Zsolt

A sajtótájékoztatón – amelyen részt vett dr. Gyimesi József, az 1-es és Sági József, a 2-es számú választókörzet Fidesz-MDF-es országgyûlési képviselõjelöltje – Kövér László kijelentette: az áprilisi a rendszerváltást lezáró választás lesz.
- Valamennyi parlamenti párt – beleértve a MIÉP-et is – már részese volt koalíciónak. Minden politikai tömörülés letette már a névjegyét, választási ígéreteiket ezért legalább négy év kormányzati teljesítménye hitelesíti, vagy rontja le – emelte ki a politikus, aki úgy véli: az elmúlt négy évben olyan áttörés jellegû változások történtek az élet számos területén, amelyek bizakodásra adnak okot a jövõre nézve. Kövér László egyebek mellett a családtámogatási rendszer kiépítését említette.
- A Horn-Kuncze kabinet 1998-ban 198 milliárd forintot, a jelenlegi kormány az idén csaknem négyszázmilliárd forintot áldozott a családok támogatására – hangoztatta Kövér László, majd hozzáfûzte: hosszú idõ után elõször 2000-ben fordult elõ, hogy több gyermek született, mint az elõzõ évben.

A Fidesz ügyvezetõ alelnöke késõbb arról beszélt, hogy a kormány tudatos gazdaságpolitikájának köszönhetõen az 1999-es orosz pénzügyi válság, valamint a szeptemberi terrortámadást követõ világgazdasági recesszió nem éreztette hatását Magyarországon. Arról is szólt, hogy az elmúlt négy évben 240 ezer új munkahelyteremtésével 5,6 százalékra, az uniós átlag felére sikerült visszaszorítani a munkanélküliséget. A közbiztonsággal kapcsolatban Kövér László megjegyezte, hogy az 1998-as kormányváltáskor még 600 ezer, 2001-ben viszont 450 ezer ismertté vált bûncselekményt regisztráltak hazánkban. A politikus végül a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat ismertetve kiemelte, hogy a kormányoldal biztosan vezet.
A Fidesz ügyvezetõ alelnöke este lakossági fórumot tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!