Belföld

2002.03.12. 16:53

Négy gyanús eset

Megyei körkép (al) – A miniszterelnök tavaly büntetlenséget ígért azoknak a gazdáknak, akik felfedik korábban megkötött zsebszerzõdéseiket.

Mórocz Zsolt

A Vas megyében az FM-hivatal segítõ ügyvédtõl megtudtuk, hogy eddig csupán három olyan földtulajdonos jelentkezett (egyiküknek két ingatlanja volt), akiknél felmerült a gyanú: a kilencvenes években zsebszerzõdésekkel juttattak földhöz külföldi állampolgárokat. A jogász elmondta, hogy a kormány felhívására az elmúlt hónapokban többen felkeresték õt, ám többségük azért, mert már megbánta, hogy fillérekért, legálisan adott túl a földjein. Az ügyvéd hozzátette: a tudomására jutott ügyek közül csupán egy volt igazán zsebszerzõdés-gyanús, de ebben az esetben késõbb az érintettek felbontották az írásbeli egyezséget. A jogász úgy véli: bevált a jóslat, mely szerint a felek azt gondolják, hogy akkor járnak jól, ha zsebben maradnak a szerzõdések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!