Belföld

2006.01.16. 16:02

Felkészültek a folytatásra

<STRONG>Budapest (mti) – Az MSZP az idén tavasszal gyõzni akar – mondta Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap a párt fõvárosi évadnyitó politikai rendezvényén.</STRONG>

Mórocz Zsolt

        Idén tavasszal gyõzni akarunk. Azért dolgozunk, hogy tavasszal megalakulhasson a második Gyurcsány-kormány – közölte a politikus. Azért akarunk gyõzni, hogy folytathassuk a megkezdett munkát, hogy végigvihessük az igazságos Magyarország megteremtésének programját – jelentette ki. A választások tétje, hogy a hataloméhes, fenyegetõ, harcias politizálás helyett az MSZP képviselte nyugodt építkezés gyõzzön – fûzte hozzá az MSZP elnöke.
       Hiller István azt mondta: az ellenzék gyakran használja azokat a baloldali értékeket, biztonság, igazságosság, amelyeket a MSZP képvisel. „Nem kétséges, hogy nemsokára a bátorság is elõfordul, hogy a bátorságról is beszélni kezdenek” – fogalmazott. Hozzátette: azt hiszik, hogy ha baloldali értékeket hirdetnek, azzal a baloldali emberek bizalmát is megszerzik, de nem számolnak azzal, hogy az emberek emlékeznek arra, ki panelprolizta le õket, ki volt az, aki nem fizette ki a nyugdíjasoknak jogosan járó juttatást, és hogy hány kilométer autópálya épült.
        Az MSZP elnöke a Fidesz programszövetsége kapcsán megjegyezte: nem támogatják a Kereszténydemokrata Néppárt programjában szereplõ, az abortusz szigorítására vonatkozó, valamint a Vállalkozók Pártjának programjában szereplõ, az egykulcsos adórendszer bevezetésére vonatkozó javaslatot.
       „Egykulcsos adót akarnak bevezetni Magyarországon, vagyis olyat, amikor ugyanabban az adókulcsban van a menõ cég vezérigazgatója, mint a kiskeresetû munkás” – fogalmazott. Hiller István szerint forradalmat csak a fennálló rend ellen lehet indítani, a fennálló rend pedig a demokrácia, ezt pontosan kell tudnia Orbán Viktornak is. „Nem lehet annyira akarni a hatalmat, hogy közben ne akarjuk a demokráciát” – közölte.
A pártelnök azt mondta: „állj és ne tovább!” Magyarországon nem felfordulásra van szükség, Magyarországot nem felforgatni kell, hanem építeni kell, az elmaradottságot felszámolni, az itt élõ embereknek joguk van a nyugodt életre. Hiller István szerint a szocialista párt soha ilyen jól szervezetten és felkészülten nem nézett még a választás elé. Hozzátette: az MSZP képes volt megújulni, amelynek bizonyítéka a hétköznapok politikája, a Száz lépés programja. Megfogalmazása szerint egy lendületes és aktív kormány egy lendületes és aktív pártot kíván, a szocialista párt ilyen, erõs, aktív és energikus. Az MSZP megértette, hogy hatékony, nemzetet szolgáló, okos és bátor kompromisszumok mentén lehet elõre vinni a nemzet és a haza sorsát, ez a párt legnagyobb történelmi teljesítménye az elmúlt négy évben – mondta a miniszterelnök a szocialista párt szezonnyitó rendezvényén.
      A közelgõ parlamenti választás nem arról szól, hogyan hívják a következô miniszterelnököt, a választás nem Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor személyes csatája. Arról szól, halljuk-e a nyugdíjasoknak, a gyermekes családoknak, a munkát keresôk százezreinek és a több bért akaróknak a hangját – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
     „Arra kérlek benneteket, hogy alávalót és durvát, igaztalant és hamist, személyesen bántót és tisztességben sértõt sem szóban, sem írásban, sem újságban, sem könyvben ne kövessetek el, mert az országnak nem erre van szüksége” – intézte szavait az MSZP politikusaihoz a kormányfõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!