Belföld

2006.01.09. 15:27

Legfőbb cél a biztonság

<STRONG>Debrecen (mti) – A biztonságos Magyarország megteremtését nevezte a XXI. század legfontosabb feladatának tegnap Orbán Viktor.</STRONG>

Mórocz Zsolt

         A Fidesz elnöke a párt évnyitó nagygyűlésén utalt arra, hogy rendkívül nagy a 2006- os választás tétje, amely arról szól, hogy „a XXI. század felé indul-e el az ország vagy viszszacsúszunk a XX. századba”. Magyarország legfőbb erőforrásának a munkát nevezte, és szerinte le kell számolni azzal a téveszmével, hogy „a teljes foglalkoztatás nem elérhető”. 
         Orbán Viktor megismételte, hogy eljött az idő a vadkapitalizmus lezárására, s „újgazdasággal, új állammal, új politikával emberséges Magyarországot szeretnénk építeni”. Orbán Viktor bejelentette: pártja még a választások előtt kezdeményezi a Büntető törvénykönyv módosítását a legelesettebbek, a gyermekek és az idősek védelmének javítása érdekében.
         „Munka, otthon, család”, ezek a félelem nélküli élet alapjai – fogalmazott a pártelnök, kijelentve: az a biztonságos Magyarország, ahol mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Orbán Viktor a továbbiakban arról beszélt, hogy a munkahelyteremtés érdekében jelentős adó- és járulékcsökkentésre van szükség. Az egészségügyről szólva elmondta: meg kell előzni a gyógyszeráremelést, meg kell akadályozni az orvosok elvándorlását, s garanciát kell biztosítani arra, hogy az egészségügyi szolgáltatások mindenki számára elérhetőek legyenek. 
         Orbán Viktor szerint Magyarország többre képes, a magyar ember többre képes, s itt a lehetôség, hogy 2006-ban az együttműködés, a munka, az önbizalom korszaka kezdődjön el. Javasolta a nagygyűlés résztvevőinek, tekintsenek a térképre, s láthatják, hogy „Magyarország jó közepes országnak számít Európában, és nagy országnak számít a Kárpát-medencében”. „Magyarország a Kárpát-medence vezető országa lehet” – jelentette ki. 
         A Fidesz újévi „vizsla előadása” gyengére, önleleplezőre, semmitmondóra sikerült – értékelte az elhangzottakat Nyakó István. Az MSZP szóvivője szerint meglepő és sajnálatos, hogy a Fidesznek a gyengéken és az elesetteken való segítés sem kormányzása alatt, sem ellenzéki három és fél éve alatt egyszer sem jutott eszébe. Önleleplezô, hogy csak a kampány időszakában van üzenetük számukra – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!