Belföld

2006.01.21. 17:28

Vita a tb-járulék csökkentésérôl

Mórocz Zsolt

   Békéscsaba (mti) – Újhelyi István (MSZP) szerint a tíz százalékpontos társadalombiztosítási járulékcsökkentés 650 milliárd forint pluszterhet róna a költségvetésre, és ezt egy esetleges Orbán-kormány csak a családtámogatási rendszer és a szociális ágazat terhére tudná kigazdálkodni. Pénteki sajtótájékoztatóján a szocialisták alelnöke hivatkozott egyes szakértõk számításaira, amelyek szerint ahhoz, hogy ezt a 650 milliárd forint pluszforrást a gazdaság kitermelje, 100 ezer forintos átlagbérrel számítva 961 ezer új munkahelyre lenne szükség. „Honnan lesz ennyi új munkaerõ?” – tette fel a kérdést.
    Révész Máriusz, a Fidesz szóvivôje szerint Magyarországon az Orbán Viktor által javasolt társadalombiztosítási járulék tíz százalékpontos csökkentése teremtheti meg a gazdasági növekedést, hozhat létre új munkahelyeket. Ennek eredményeként 2006 után emelni lehet a nyugdíjakat és finanszírozni az emelkedõ színvonalú egészségügyi ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!