Belföld

2006.02.09. 18:58

Nomentana-ügy: bizottságot javasol a Fidesz

Budapest (mti) – Paritásos bizottság létrehozását javasolja a Fidesz a Nomentana-ügyben – jelentette be tegnap Szijjártó Péter fideszes képviselõ.

Mórocz Zsolt

A bizottság még a választások elõtt lehetôséget tud biztosítani Gyurcsány Ferencnek arra, „hogy tisztázza a fantomcégügyben betöltött szerepét” – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: a bizottságot szocialista elnök vezetné, s a testület 30 napon belül végezné el feladatát. Szerinte a parlament hétfõn dönthetne a bizottság felállításáról.

Répássy Róbert országgyûlési képviselõ elmondta: a Nomentana Kft. bejegyzését 1993 szeptemberében a cégbíróság jogerôsen elutasította. Hozzátette: 1995 decemberéig a kft. törvénytelenül, nem létezõ cégként mûködött tovább, amelynek képviseletében Gyurcsány Ferenc ügyvezetõként járt el. A Nomentana-ügyben korábban három fideszes országgyûlési képviselõ, Deutsch-Für Tamás, Répássy Róbert és Szijjártó Péter is feljelentést tett.
Ezt követõen a Legfõbb Ügyészség kiemelt ügyek fõosztálya a Központi Nyomozó Fõügyészséget bízta meg az eljárás lefolytatásával.

Nyakó István, az MSZP szóvivõje tegnapi reagálásában elmondta: ha a Fidesz politikusai az igazságot kívánják kideríteni és olyan információ van a birtokukban, amely megalapozza a törvénysértés gyanúját, forduljanak az eljáró és az ügyben illetékes hatóságokhoz. Hozzátette: ezt több ízben megtették, ám egyik kísérletük sem volt eredményes. „Ezek után kijelenthetjük, hogy nem az igazság kiderítése a fontos, hanem a politikai rivális lejáratása” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!