Belföld

2006.02.18. 13:43

Pokorni: Álljon elõ, aki a hibát elkövette

Budapest (mti) – Pokorni Zoltán szerint vállalnia kell a felelõsséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki anyagokat töltött le az MSZP szerverérõl.

Mórocz Zsolt

„Az illetõ vállalja a felelõsséget, nem menti õt, hogy más sem tudott volna esetleg ellenállni annak, hogy meglesse Hiller Istvánt Che Guevarapólóként lefestve” – mondta a Fidesz alelnöke tegnap. Hozzátette: az ügy „elég rossz” a Fidesznek, az MSZP számára viszont alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet fontosabb kérdésekrõl.
„Egy lelkes aktivista vagy túlbuzgó, ostoba és felelõtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe” – mondta Pokorni Zoltán. Hangsúlyozta: nem a Fidesz, hanem a rendõrség dolga kideríteni, ki követte el a hibát.

- Nem politikai, hanem erkölcsi kérdés az úgynevezett szerverügy – mondta Szekeres Imre. Az MSZP elnökhelyettese szerint érdektelen, hogy kinek milyen politikai haszna van az esetbõl, az a kérdés, hogy a politika milyen mintát mutat a társadalomnak. Hozzátette, hogy az ügy jelzés lehet a társadalomnak: ha ellenzéki pártként így viselkedik a Fidesz a kampányban, akkor mit lehet várni tõlük kormányzó pártként. Elmondta: várják Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének válaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!