Belföld

2006.03.21. 15:34

A kazetta megvan, a tartalma hiányzik

Vasvár (VN) – Elõkerült az MSZP vasvári irodájából eltûnt lemezkazetta. A dobozból azonban hiányoztak az ajánlószelvények s a párttagok listája.

Mórocz Zsolt

Amint arról beszámoltunk, március 15-én reggelre betörtek az MSZP hegyháti szervezetének vasvári irodájába. A helyiséget feldúlták, s az elkövetõk magukkal vittek választási plakátokat, s egy lemezkazettát. Ebben mintegy 500 darab – dr. Márkus Imre nevére leadott – ajánlószelvény, a szervezet tagnyilvántartása, a tagok régi igazolványa, s 20 ezer forint tagdíj volt. Eltûnt a kazetta kulcsa is. Az esetet jelentették a rendõrségnek.
Pénteken délután egy helyi lakos a Csónakázótó jegén találta meg a bezárt, szigetelõ-szalaggal áttekert lemezkazettát, s bevitte a rendõrségre. A kulcs nem került elõ, ezért a rendõrségen felnyitották a fémdobozt, amelybõl hiányoztak az ajánlószelvények, a párttagok névsora, s a pénz is. Tartalmazott nehezékeket, ezért valószínûsíthetõ, hogy az elkövetõ el akarta süllyeszteni a kazettát. A rendõrség egyelõre nem bukkant az elkövetõ nyomára, a megtalált tárgyakat továbbították a bûnügyi szakértõnek, s az ügyben a nyomozás folytatódik. Dr. Márkus Imre, a Vas megyei 5. számú választókerület képviselõjelöltje azt mondja, megerõsödött benne a gyanú, hogy politikai indíttatású volt a cselekmény, mivel sem az ajánlószelvények, sem a párttagok adatait tartalmazó lista nem került elõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!