Belföld

2006.03.24. 15:35

Elhatárolódásra kérték a Fideszt

Budapest (mti) – A Fidesz utasítsa vissza a MIÉP közeledését, ha az kéretlen számára – mondta tegnap Lendvai Ildikó.

Mórocz Zsolt

Az MSZP parlamenti frakcióvezetõje Csurka Istvánnak, a MIÉP elnökének egy tegnapi, a nagygyûlésekkel kapcsolatos kijelentését kifogásolta, miszerint az eredeti elképzelés az volt, hogy felül a katlan felsõ frontvonalán a Fidesz tart gyûlést a Kossuth téren, míg alul (a Hõsök terén) a MIÉP bezárja a reteszt, és csak az állatkert felé hagyják menekülni az MSZP-t.
Lendvai Ildikó azt mondta: marginális szélsõségekkel nem szoktak foglalkozni, de ezt a kijelentést nem lehet szó nélkül hagyni, mert sok embert megijeszt, és ha megijednek, eléri célját a szélsõjobb. A köztársasági értékrendnek alappillére, hogy az állampolgárt felnõttnek tekintjük, akinek jár a tiszta beszéd arról, kinek a támogatásából nem kér egy párt, sem április 1-jén vagy 2-án az utcán, sem a szavazófülkében – közölte.
Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetõje közleményében szó szerint azt írta: „Lassan mondom, hogy az ország minden választópolgára megértse. Megértse Lendvai Ildikó is: semmi közünk a MIÉP-hez”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!