Belföld

2006.03.31. 16:49

Képviselõjelöltek, 2006

Böröcz Miklós (MDF), Gaál Angelika (MSZP–SZDSZ közös jelölt), Dr. Hende Csaba (Fidesz, KDNP), Dr. Kunhegyi József (Független Kisgazdapárt)

Mórocz Zsolt

Böröcz Miklós
MDF

Okleveles építõmérnök és környezetvédelmi szakmérnök vagyok. 1992 óta az MDF tagja, 1998–2002 között a szombathelyi szervezet elnöke, a megyei MDF választmány alelnöke. Hét éve városi képviselõ. Az 56-osok tere s az Antall József tér névadója voltam. 2001 óta a Százhold Polgári Egyesület vezetôje vagyok.
Keresztény szellemiséggel vallom, hogy a közéleti tevékenység vállalása nem járhat együtt mások emberi méltóságának megsértésével, a társadalom megosztásával. Célom továbbra is a családok létbiztonságának megteremtése, mely munkahelyek létesítésével, a nagycsaládosok s a nyugdíjasok életkörülményeinek javításával érhetô el.
A vidékfejlesztést tartalommal kell megtölteni, hogy az ott lakók ne érezzék magukat másodrendû állampolgároknak. Harcoljunk együtt a tiszta közéletért! Szavazzon az egyetlen jobboldali jelöltre, ha kiegyensúlyozott kormányzást akar!

Gaál Angelika
MSZP–SZDSZ közös jelölt

Születésem óta itt élek Szombathelyen, Vas megyében, önök között. Ismerem, szeretem ezt a várost és ezt a megyét. Minden ideköt: a családom, a barátaim, a munkám. Hiszem, hogy jó kapcsolatokkal, hittel, kitartással, sok munkával tehetek azért, hogy Szombathely és térsége a régió logisztikai, turisztikai, egészségügyi központjává váljon! Fõbb feladataim: munkahelyteremtés; a kisés középvállalkozások segítése, a vasúti vonalhálózat fejlesztése; az M8 és M9 gyorsforgalmi út megépítése, 86-os fõút négysávosítása; kereskedelmi reptér létrehozása; rákgyógyító és rákkutató központ létrehozása; a Fõ tér rekonstrukciója; iskolafelújítások; a csapadékvíz elvezetésének megoldása.
Támogasson szavazatával, hogy egy új, fiatal generáció képviselje Szombathelyt és Vas megyét a parlamentben! Tegyünk együtt a virágzó Szombathelyért és a virágzó Vas megyei falvakért!

Dr. Hende Csaba
Fidesz, KDNP

Tisztelt Polgárok!
Megyénkben folyamatosan nõ a munkanélküliség. Szombathelyen 1098 emberrel több van az utcán, a megyében 3359-cel több a munkanélküli, mint négy éve. Ha munka van, minden van – ha munka nincs, semmi sincs. Szolidáris, új gazdaságpolitikára van szükség. Célunk 500 ezer új munkahely teremtése, új Széchenyi-tervet indítunk. Július 1-jétôl csökkentjük 10 százalékkal a tb-járulékot és az áram lakossági árát. 2010-ig bevezetjük a 14. havi nyugdíjat. A földet megõrizzük magyar kézben, növeljük az élelmiszer-biztonságot. Új otthonteremtési támogatást vezetünk be, 15 százalékkal csökkentjük a lakásfelújítás áfáját. Családbarát adórendszert teremtünk, egyenesági rokonok között eltöröljük az öröklési illetéket. Egyes gyógyszereket a három év alatti és a 60 év feletti betegeknek ingyenesen, 100 forint dobozdíj ellenében adjuk.
Az egészség nem üzlet, a kórházak nem eladók!

Dr. Kunhegyi József
Független Kisgazdapárt

A Gyõr-Moson-Sopron megyei Pereszteg szülötte vagyok, agrárközgazdász, kandidátus, egyetemi docens. Egyetemi tanulmányaimat az ELTE Államés Jogtudományi Karán és a szegedi JATE Bölcsészettudományi Karán folytattam. Tudományos munkám miatt hosszabb idõt töltöttem Ausztriában. 1990-ben kandidátusi minõsítõ fokozatot szereztem. Két évtizedes külföldi tevékenységem alapján professzorként ismertek el. Szakterületem: a neveléstudomány és a közgazdaságtan.
Vas megyét 1964 óta jól ismerem. Hosszabb ideig dolgoztam a Magyar Nemzeti Bank Vas Megyei Igazgatóságán, ezután lettem egyetemi oktató. Az állampárt idején tisztséget nem töltöttem be. A rendszerváltás után a polgármesteri hivatalnál oktatási osztályvezetõ voltam. A Független Kisgazdapárt munkájába 1990-ben kapcsolódtam be. Az FKGP országos alelnöke, a megyei szervezet elnöke vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!