Belföld

2006.03.21. 15:16

Más napot javasolnak

Budapest (mti) – Hiller István levélben kérte az április 2-ára tervezett nagygyûlés idõpontjának módosítására a Fideszt.

Mórocz Zsolt

Jogilag nincs akadálya két párhuzamosan tartandó politikai nagygyûlésnek, de a közelmúlt történései indokolhatják, hogy az április 2-ára tervezett rendezvényeket az MSZP és a Fidesz más-más napon tartsa – olvasható Hiller István MSZP-elnöknek Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez címzett levelében.
A Fidesz kongresszusán elhangzott kijelentések azt sugallják, hogy „Önök Gyurcsány Ferenc ellen hívják utcára híveiket, miközben az MSZP a köztársaság barátait hívja egy nyugodt, higgadt, jókedvû rendezvényre” – írta Hiller István, és arra kérte Orbán Viktort, hogy a Fidesz április 2-a elõtt egy nappal tartsa gyûlését. „A közelmúlt történései, a miniszterelnöki szerepléseket megzavarni igyekvõ, szervezett ellentüntetõk, a síppal, kereplõvel, lökdösõdéssel hangot adók nagyobb óvatosságra intenek minden józan és felelôs politikai erõt” – fogalmaz az MSZP elnöke, hozzátéve, hogy az MSZP már február 21- én eljuttatta a területfoglalási kérelmét a Budapesti Rendõrfõkapitánysághoz.

Rogán Antal, a Fidesz kampányfõnöke tegnap azt mondta: a Fidesz március 10-én adta be a helyfoglalását a Kossuth térre. Orbán Viktor pedig levélben javasolta Gyurcsány Ferencnek, hogy az MSZP április 2-án délelõtt tartsa meg nagygyûlését. „A Fidesz délután 2 órakor rendezi békés politikai nagygyûlését a Kossuth téren. Ezért azt javaslom, hogy az MSZP április 2-án délelõtt tartsa meg saját nagygyûlését” – áll a Fidesz elnökének levelében.

Kuncze Gábor SZDSZ-elnök tegnap nyílt levélben kérte a kormányfõtõl és a Fidesz elnökétõl, hogy ne tartsák meg az április 2-ai rendezvényeket, mivel szerinte csak a választási kampány hiszterizálására alkalmasak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!