Belföld

2006.03.30. 16:04

Olcsóbb lesz az állam az e-fejlesztésektõl

Vasvár (na) – Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tegnap megyénkbe látogatott. Vasváron Tompa Lászlóval, az 5. választókerület SZDSZ-jelöltjével tartott közös sajtótájékoztatót.

Mórocz Zsolt

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondta, hogy négy éve célként tûzte ki maga elé a telefontarifák csökkentését. Mint mondta, mivel versenyhelyzetet teremtettek, ma már a szélessávú internet használata 60 százalékkal lett olcsóbb. Mindeközben a mobiltarifák díjai a felére csökkentek. Fontos volt számára, hogy minél több magyar ember használja az internetet. Tájékoztatója szerint, mára a lakosság 39 százaléka rendszeresen böngészik a világhálón. Szólt arról, hogy az informatika révén öt-hat év múlva megszûnik az ügyintézésben a papírmunka.

Az SZDSZ-es miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az informatikai fejlesztésektõl lesz olcsóbb az állam, átláthatóbb a közigazgatás és versenyképesebb a gazdaság. Mint mondta, a jövõben az IHM tevékenységi köre bõvül. Kovács Kálmán megjegyezte, az SZDSZ jó kedélyû, sikeres Magyarországot akar. A miniszter ellátogatott Vasszécsenybe, Táplánszentkeresztre, Pecölbe, Rumba és Alsóújlakra is, ahonnan a családja származik.

Tompa László, az SZDSZ országgyûlési képviselõjelöltje méltatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) négyéves tevékenységét. Mint mondta, ezen kormányzati ciklus alatt az országban 2700 e-Magyarország Pont létesült, amelybõl 106 Vas megyében, összesen 140 millió forintból valósult meg. Szólt arról is, hogy ezek a fejlesztések az SZDSZ számára azért is fontosak, mert elõsegítik a bürokráciamentes közigazgatás kialakítását. Hangsúlyozta, hogy ebben a régióban 40 e-önkormányzati projekt is megvalósult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!