Belföld

2006.03.25. 15:49

Orbán Viktor: Pontosabban kell fogalmazni

Budapest (mti) – Pontos fogalmazásra, higgadtságra intett Orbán Viktor egy keddi tévémûsorban Mikola István korábbi kijelentései kapcsán.

Mórocz Zsolt

„Valóban pontosan kell fogalmazni, egy választási kampányban különösképpen” – mondta a Fidesz elnöke, arra reagálva, hogy pártja kormányfõhelyettes-jelöltje kedden Pécsett egyebek között a „szinglik hordáiról”, illetve arról beszélt, hogy a hatalomnak korlátoznia kell az ember parttalan szabadságvágyát. Orbán Viktor szerint ez utóbbi mondat azt jelenti, hogy meg kell védeni az emberi méltóságot és ennek érdekében mások szabadságát korlátozni kell.

Az egyedülállók helyzetérõl szólva azonban leszögezte: velük kétszeresen kell foglalkozni, hiszen õk érzelmileg és anyagilag sem számíthatnak segítségre, így „nem bántani kell õket, hanem elismerni a munkájukat”. „Majd egyre pontosabban fog Mikola úr is fogalmazni, ahogy megyünk a kampányban, legalábbis ezt remélem” – jegyezte meg a Fidesz miniszterelnök-jelöltje. Azt a reményét is megfogalmazta, „majd kiderül”, hogy politikusnak milyen Mikola István.

Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy Járai Zsigmond jegybankelnök egy nyilatkozatában túlságosan soknak nevezte a szociálpolitikára, gyermeknevelésre és hasonló területekre fordított kiadásokat, úgy reagált: „Hogy hogyan kell a pénzt értelmesen elkölteni, ez egy nyitott vita szerintem, de hogy sokat költenénk, azt nem fogadom el”. Orbán Viktor azt azonban hozzátette: az állam ma valóban nem okosan költi el a pénzt ezekre a területekre.

Az SZDSZ felháborítónak tartja és elutasítja a Fidesz kormányfõhelyettes-jelöltjének az elmúlt napokban tett kijelentéseit, és felszólítja a nagyobbik ellenzéki pártot, hogy fejezze be a kettõs beszédet – közölte Fodor Gábor és Gusztos Péter ügyvivõ pénteki sajtótájékoztatóján. „Az a meggyõzõdésünk (...), hogy egyfajta kettõs beszédet folytat a Fidesz, Mikola István kimond bizonyos dolgokat, majd utána a Fidesz vezetõi finom elhatárolódásokat tesznek” – vélekedett Fodor Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!