Belföld

2006.03.31. 16:33

Szlovák lap az állítólagos magyarországi merényletrõl

Pozsony (mti) – Megkérdõjelezi a Magyarországon a választási kampány idejére tervezett robbantásokról szóló hírek hitelességét a SME címû szlovák napilap csütörtöki száma.

Mórocz Zsolt

A liberális lap cikkírója, Peter Schutz furcsállja, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfõ rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, hogy bejelentse: ismert alvilági személyek merényletekre készülnek a választási nagygyûléseken. Magyarországon ez vezetõ hír lett és Szlovákiában is figyelmet keltett, mert „három ismert alvilági alaknak” Szlovákiából kellene érkeznie. A cikkíró idézi, s kulcsfontosságúnak ítéli Gyurcsány azon mondatát, hogy „mi megvédjük az államot”.
Szerinte „ha a legkisebb esélye is lenne annak, hogy a merényletekre sor kerül, akkor a nagygyûlésüket szombaton (a Fidesz pedig vasárnap) megrendezõ szocialistáknak le kellene mondaniuk az eseményt. Mert miféle gondolkodásra vall az, hogy terrorveszély tudatában Budapest központjában százezreket az utcára engedjenek? Ez esetben – élén Gyurcsánnyal – büntetõ eljárásra érdemesülne a nemzetbiztonsági kabinet”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!