Belföld

2006.03.27. 15:07

Szórólapokat foglalt le a rendõr

Szombathely (VN) – Hende Csaba szerint biztos, hogy az MSZP és az SZDSZ áll a személyét lejáratni kívánó, rágalmazó tartalmú szórólapok terjesztése mögött.

Mórocz Zsolt

Ezt rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte a Vas megyei 2-es számú választókerületképviselõjelöltje. Kijelentette: sok millió forintos költségû lejárató kampány folyik ellene, amelyet az MSZP és az SZDSZ folytat. Az Orbán-kormány volt igazságügyi politikai államtitkára, országgyûlési képviselô hozzáfûzte: hatodik alkalommal kezdték meg szombaton politikai ellenfelei rágalmazó és becsületsértô irományok, szórólapok terjesztését, amely szavai szerint már önmagában is jogszabálysértô, hiszen a kiadvá- nyon nem szerepel impreszszum, nincs megjelölve annak sem a kiadója, sem pedig a készítõje.

Szombaton Csempeszkopácson rendõrök két terjesztõtõl lefoglaltak ilyen szórólapokat, az egyik terjesztõ MSZP-s megbízólevelet mutatott fel. Az MSZP szombathelyi szervezete közleményt juttatott el lapunkhoz, ebben az áll, hogy a rendõrök jogtalanul kutatták át a két személy jármûvét, és magyarázatot kérnek Hende Csabától arra, hogy milyen jogon vesz részt rendõrségi eljárásban.

A párt kéri Orbán Péter megyei rendõr-fõkapitányt, folytasson ez ügyben vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!