Belföld

2006.07.20. 02:29

Szobor a téren

Szombathely - Történetének újabb fejezetét írja a Fő tér; tegnap délelőtt elhelyezték a fiatal párt ábrázoló bronz szobor- kompozíciót, a szökőkút fő ékeként. Az alkotás tavaly élénk vitákat váltott ki a városi közgyűlésben.

Mórocz Zsolt

Amíg tartott a hadművelet, vagyis míg az alapzatra csavarozták a bronzfigurákat, addig figyelmezhettünk a járókelők reakcióira. Volt, aki örömében tapsikolt, mondván nem hiába néz a Joyce-szobor a tér közepére, mert ott most nagyon szépet láthat. Volt, aki jót nevetett a kétségkívül pajzánul is felfogható eszmei modanivalón, s bizony olyan nézelődő is akadt, aki nagyokat hümmögött. Ez utóbbi csak annyit jegyzett meg, hogy a Szentháromság-szobor háttal állása számá-ra most nyerte el értelmét. A munkások láthatóan vidáman tették a dolgukat, így a fiatal pár hamar a helyére került. Az viszont sejthető, hogy lesznek, akik még megemlegetik, akár hivatalos fórumokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!