2006.08.25. 02:28
Meghalt három beteg
Szombathely (al, ser, kb) - Az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül egyetlen nap alatt egy férfi és két idős nő halt meg az intézményben.
A rendőrségi közlemény szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűncselekményének gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. Információnk szerint az ápoltak közül egy 55 éves férfi és két idősebb nő halt meg tegnap a kórházban.
A szombathelyi háziorvosi ügyelet észlelését és jelzését követő ÁNTSZ-vizsgálat megállapította, hogy augusztus 20-án, Szombathelyen az előző napi szociális közétkeztetésben részesülők között nagyon sok hasmenéses megbetegedés fordult elő. Jelenleg 207 betegről tudnak, közülük 67-et a szombathelyi kórházban ápolnak.
A megyei kórház tegnap délelőtt arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül hárman elhunytak. Információink szerint a halálesetek néhány óra leforgása alatt következtek be. Úgy tudjuk, hogy egyikük, egy 55 éves férfi, daganatos betegségben szenvedett. A két idős, hetven év feletti nő közül az egyik nagyon legyengült állapotban volt. A másik áldozat szívinfarktus miatt az intenzív osztályon feküdt.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A szombathelyi háziorvosi ügyelet észlelését és jelzését követő ÁNTSZ-vizsgálat megállapította, hogy augusztus 20-án, Szombathelyen az előző napi szociális közétkeztetésben részesülők között nagyon sok hasmenéses megbetegedés fordult elő. Jelenleg 207 betegről tudnak, közülük 67-et a szombathelyi kórházban ápolnak.
A megyei kórház tegnap délelőtt arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül hárman elhunytak. Információink szerint a halálesetek néhány óra leforgása alatt következtek be. Úgy tudjuk, hogy egyikük, egy 55 éves férfi, daganatos betegségben szenvedett. A két idős, hetven év feletti nő közül az egyik nagyon legyengült állapotban volt. A másik áldozat szívinfarktus miatt az intenzív osztályon feküdt.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A szombathelyi háziorvosi ügyelet észlelését és jelzését követő ÁNTSZ-vizsgálat megállapította, hogy augusztus 20-án, Szombathelyen az előző napi szociális közétkeztetésben részesülők között nagyon sok hasmenéses megbetegedés fordult elő. Jelenleg 207 betegről tudnak, közülük 67-et a szombathelyi kórházban ápolnak.
A megyei kórház tegnap délelőtt arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül hárman elhunytak. Információink szerint a halálesetek néhány óra leforgása alatt következtek be. Úgy tudjuk, hogy egyikük, egy 55 éves férfi, daganatos betegségben szenvedett. A két idős, hetven év feletti nő közül az egyik nagyon legyengült állapotban volt. A másik áldozat szívinfarktus miatt az intenzív osztályon feküdt.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A megyei kórház tegnap délelőtt arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül hárman elhunytak. Információink szerint a halálesetek néhány óra leforgása alatt következtek be. Úgy tudjuk, hogy egyikük, egy 55 éves férfi, daganatos betegségben szenvedett. A két idős, hetven év feletti nő közül az egyik nagyon legyengült állapotban volt. A másik áldozat szívinfarktus miatt az intenzív osztályon feküdt.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A megyei kórház tegnap délelőtt arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy az ételfertőzés miatt kórházba került betegek közül hárman elhunytak. Információink szerint a halálesetek néhány óra leforgása alatt következtek be. Úgy tudjuk, hogy egyikük, egy 55 éves férfi, daganatos betegségben szenvedett. A két idős, hetven év feletti nő közül az egyik nagyon legyengült állapotban volt. A másik áldozat szívinfarktus miatt az intenzív osztályon feküdt.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A rendőrség feladata lesz annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzés és halálesetek között van-e közvetlen összefüggés, a tragikus következményekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség. Ennek érdekében szakértőket is bevonnak az eljárásba.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
Dr. Farkas Tamás, a szombathelyi Markusovszky kórház fertőzőosztályának főorvosa lapunknak elmondta: mivel a betegek jelentős része idős, ezért fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy idősebb ember szervezete nehezebben viseli a nagy folyadékveszteséget, és keringési zavarok alakulhatnak ki nála.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A főorvos hozzátette: az egyik elhunyt beteg állapota annyira súlyos volt, hogy eleve az intenzív osztályra került, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A másik két áldozat közül az egyiket idős kora, a másikat más betegsége miatt nem tudták megmenteni az orvosok.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A kórházban ápolt többi beteg állapota a főorvos elmondása szerint javul, de vannak olyan páciensek is, akik még csak most kérnek orvosi segítséget. Az ő esetükben a kiszáradás jelenti a fő problémát. A kórház dolgozóinak tudomásuk van olyan személyekről is, akik bár megbetegedtek, elutasítják az orvosi kezelést.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.
A közétkeztetési hálózat szombati menüjének ételmintáit az ÁNTSZ győri régiós laboratóriumában vizsgálták. Dr. Stánitz Éva városi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat tegnap, hogy a diós süteményből vett első mintában szalmonella kórokozót mutattak ki a szakemberek. Az étel-alapanyagokat egyenként is vizsgálják, ez az eredményt pontosítja majd. Értesüléseink szerint a több mint hétszáz diós kockát több adagban készítették, az egyik alkotórészként úgynevezett pasztőrözött létojást használtak. A szakemberek ismeretei szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy ebben tenyészett a szalmonella. További vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tömeges ételfertőzést okozó baktérium hogyan került az édességbe.