Belföld

2007.03.21. 03:29

Hegyháti és őrségi hótakaró

Megyei körkép - Az Őrségben, a Vasi-Hegyháton, valamint a hegyekben esett számottevő mennyiségű hó, Szentgotthárd környékén tegnapelőtt éjjel s tegnap 10-15 centiméter hullott.

Németh Adél

Az elmúlt napok időjárási viszonyairól Szakács Gábort, a Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságának ügyeletesét kérdeztük. Elmondta, hogy az Őrségben, Szentgotthárd környékén tíz-tizenöt centiméter, Vasvár térségében öt-nyolc centi hó esett. Gépeikkel dolgoztak, s mint mondta, a héten is számítani kell a télies útviszonyokra.

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője megkeresésünkkor éppen a Kőszegi-hegységből tért haza. Tájékoztatása szerint a Szent Viden huszonöt centiméteres volt a hóréteg, ami véleménye szerint a csúcson a fél métert is meghaladja. Kiemelte: a hó, az eső nem jelent gondot a tavaszias természetnek. Az egyedüli problémát a fagy jelenti, amelyre a héten még sajnos számítani lehet. Nem tartja különösnek a márciusi havazást. Elárulta, hogy szakmája kezdetén, 1991. május 17-én éppen így havazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!