Belföld

2007.03.02. 03:29

Vissza a feladónak

Szentgotthárd - Hozzávetőleg 70 tonna szemét volt azon a két vasúti kocsin, amelyet az állomásfőnök tegnap visszafordított Ausztriába. A küldemény feltűnt a vasutasoknak, utánanéztek, és kiderült, hogy a címzett nem kérte a küldeményt, nem is tart rá igényt.

Németh F. Bernadett

A szakemberek a szentgotthárdi vasútállomáson a két vasúti kocsi menetlevelét átnézték, megtekintették a küldeményt, és úgy döntöttek, ellenőrzik, hogy a feladó által megjelölt címzett tud-e róla, fogadja-e a szállítmányt.

Azt nem sikerült megtudnunk, hogy milyen osztrák címről érkezett a küldemény, de azt igen, hogy a címzettje egy Sopron melletti cég volt. A vasutasok egyeztetést kezdtek a cég képviselőivel, és hamar kiderült, hogy a hetventonnányi szállítmányt nem rendelték meg, és nem is tartanak rá igényt. Ezért Vadász László, a szentgotthárdi állomásfőnök visszautasította a szállítmányt Ausztriába.

A vagonokban nem háztartási, hanem ipari hulladék volt. Valószínűleg bútorgyártó vagy kárpitoscégből kerülhetett ki, mert műbőrdarabok is voltak benne. Úgy tudjuk, hogy a vasútnál nincs külön utasítás arra, hogy az ilyen szállítmányokat tüzetesebben is meg kell vizsgálniuk a vasutasoknak, mivel a fuvarleveleket minden esetben áttekintik, s ha valami gyanús, akkor rögtön feltűnik. Ezért a vasutasok szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy az országba vasúton bejuthatna illegális hulladék. A tegnapi két osztrák vagon ráadásul nyitott volt, tehát rögtön szembetűnt, hogy mi a szállítmány.

A szemét tegnap délután négykor elhagyta a szentgotthárdi állomást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!