Belföld

2007.09.29. 02:28

Pusztítás a parkban

Szombathely - Az őszi napsütésben sokan a természetbe vágynak, hogy sétáljanak a parkokban, üljenek a padon és érezzék a napsugarak melegét. Az, aki a régi Felszabadulási emlékmű előtti parkban szeretné ezt megtenni, csalódni fog.

Bajdó Bettina

Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, hogy tehetetlenek a randalírozókkal szemben.

- Hiába csináltatjuk meg a padokat, egyesek ezt kihívásnak veszik, és másnapra összetörik ezeket - tette hozzá az osztályvezető. - Sokszor tettünk feljelentést a rendőrségen, azonban az ügyek jelentős része eredménytelenül zárul. Nem állíthatunk napi 24 órában a parkba valakit, hogy ellenőrizze a területet. Az egyetlen megoldás az lenne, ha felszednék a padokat, de ezt nem teszik meg, mivel a zöldövezetekben biztosítani kell a pihenéshez szükséges eszközöket.

Az osztályvezető folytatta: folyamatosan javítják a padokat és odafigyelnek a környék tisztántartására is, de a közelben lévő vendéglátó- és szórakozóhelyek vendégei miatt ennek nyomát is alig látni. Az osztályvezető szerint jó lenne, ha az emberek odafigyelnének arra is, hogy a szemetet ne ott hajítsák el, ahol állnak, hanem legalább a szemetesig vigyék el. Ez sajnos nemcsak erre a környékre, hanem az egész városra jellemző. A sörösdobozok és az üvegek sem a kukába kerülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!