Belföld

2007.12.29. 03:29

A 2007-es év legjobbjai

Szombathely - Tegnap a megyeházán köszöntöttük 2007 legeredményesebb Vas megyei sportolóit és edzőit. A Vas Népe 34. év sportolója-választásán Marton Klára, Pars Krisztián, a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata és Németh Pál lett kategóriagyőztes.

Horváth Erika

Németh Pál és a körmendi kosarasok jelentik az állandóságot - eddig tíz-tíz alkalommal lettek kategóriagyőztesek. De nincs megállás, kiérdemelték a tizenegyedik elsőségüket is...

A 2007-es esztendő legjobbjai díjátadó ünnepségének műsorvezetői Papp Cecília rádió- és Németh Zsolt tévériporter voltak. A helyezetteket támogatók jutalmazták meg.

Az év legjobb női sportolója - akárcsak tavaly -a kick-boxos Marton Klára (Kondor a világbajnokságon a mezőny első harmadában zárt - ez olimpiai résztvételt érhetett volna, ha Magyarország nem csak egy kvótát kap -, a mesterfokú bajnokságon két szeren lett bajnok.

Ugyanaz a három sportoló került a férfi díjazottak közé, aki az elmúlt esztendőben, csak a sorrend módosult némiképp. Ezúttal a Dobó SE világbajnoki ötödik és a világdöntőn második kalapácsvetőjét, Pars Krisztiánt hirdették ki győztesnek. A szintén olimpiai kvótát szerző, vb-hetedik 74 kg-os szabadfogású birkózó, Hatos Gábor (Haladás-Force) szerezte meg a második helyet, míg a harmadikat a 79 kilogrammban light-contactban negyedik világbajnoki címét szerző Dancsó Zoltán (Kondor s a Haladás lett az év legeredményesebb szabadfogású szakosztálya. Az edzők harmadik helyéért járó díjat a körmendi kosarasok ezüstkovácsa, Sabáli Balázs kapta.

A hagyományoknak megfelelően az év legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit is megnevezte a kuratórium. Ezúttal hét versenyzőt tartott érdemesnek a jutalomra: Bazsó Bianka junior Eb-negyedik súlyemelőt, Dancsecs Bojánát, aki az ifi Eb-ről egy arany- és egy ezüstérmet is hozott. A birkózó Ligeti Dániel az junior Eb-n ötödik, a vb-n hetedik lett. Az U23-as atlétikai Európa-bajnokságról a kalapácsvető Németh Kristóf ezüstérmet hozott haza, a lányoknál ugyanott Németh Noémi ötödik lett. A fiatalabb korosztályból Szabó Dániel ifjúsági világbajnoki ezüstéremmel kezdte nemzetközi pályafutását. A birkózó ifj. Veréb István Európa-bajnoki bronzéremmel búcsúzott a junior korosztálytól.

Mindig akadnak olyanok, akik nem férnek be egyik kategória dobogósai közé sem, de eredményükért, teljesítményükért elismerést érdemelnek. Ezúttal Algács Rozália a speciális olimpia tornászbajnoka, Kálmán László kosárlabdázó, Kiss Norbert autóversenyző, Markó Edina labdarúgóedző, Nagy Gábor labdarúgó és Németh István kosárlabdázó kapott különdíjat.

Egy nagy hagyomány viszont - időlegesen - megszakadt a díjátadáson. Az elmúlt tizenöt évben rendre odaítélte lapunk vezetése a legeslegjobbnak a Vas Népe vándorserlegét - eddig legtöbbször, nyolcszor Gécsek Tibor őrizhette egy-egy évig. Idén viszont nem találtatott olyan abszolút teljesítmény, hogy egyértelmű lehessen a döntés, ezért senki nem kapta meg a serleget. De jövőre biztosan újra gazdára talál.

A rendezvényen a 97.1 Rádió Szombathely szavazásának eredményét is kihirdették. A rádió a hallgatóit szavaztatta meg: kit láttak az év legjobb Vas megyei női és férfi sportolójának. Pálfalvy Gábor ügyvezető igazgató Gombás Laurának és Dancsó Zoltánnak adta át a hallgatók által odaítélt díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!