Belföld

2007.12.14. 03:29

Olvasóink főztjéből

Szombathely - Olvasóink írták, és mostantól már olvashatják is azt a szakácskönyvet, amelyet a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tesz a gasztronómia iránt érdeklődők karácsonyfája alá. A Pannon ízek négy megye finomságait gyűjti csokorba.

Vas Népe

A Pannon Lapok Társasága mindig kiemelt figyelmet szentelt a gasztronómiának, azon belül is a helyi, dunántúli sajátosságoknak. A lapcsoport nemegyszer hirdetett már ünnepi receptpályázatot, amely mindig nagy érdeklődést váltott ki a kreatív háziasszonyok körében. Szinte valamennyi lapban rendszeres rovatként jelennek meg helyi konyhaművészek, vagy elismert szakácsok egyéni ételleírásai. Régóta dédelgetett álom valósult most meg azzal, hogy a legjobb receptek válogatását könyv formájában is kezükbe kapják az olvasók.

A Pannon ízek közvetlen előzménye az a receptverseny volt, amelyet Receptrangadó címmel egy esztendővel ezelőtt hirdettek meg a négy megye napilapjai. A felhívásra összesen csaknem hétszáz pályázat érkezett. A receptek értékelését minden megyében neves gasztronómiai szakemberek, így Szombathelyen Fatalin Zoltán, a Hotel Claudius séfje végezte, s megtörtént a rangsorolás is.

Ebből a gazdag anyagból állt össze a Pannon ízek 210 receptje, melyek között mintegy félszáz vasi olvasóink kreativitását dicséri. A receptek kötetbe válogatását Tornyos Balázs, a veszprémi Olíva étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke végezte. Méghozzá nem csak elméletben. A legínycsiklandozóbb ételeket el is készítette, és az ő konyháján történt a gusztusos fogások fotózása is a szépen illusztrált kötet számára.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A Pannon ízek közvetlen előzménye az a receptverseny volt, amelyet Receptrangadó címmel egy esztendővel ezelőtt hirdettek meg a négy megye napilapjai. A felhívásra összesen csaknem hétszáz pályázat érkezett. A receptek értékelését minden megyében neves gasztronómiai szakemberek, így Szombathelyen Fatalin Zoltán, a Hotel Claudius séfje végezte, s megtörtént a rangsorolás is.

Ebből a gazdag anyagból állt össze a Pannon ízek 210 receptje, melyek között mintegy félszáz vasi olvasóink kreativitását dicséri. A receptek kötetbe válogatását Tornyos Balázs, a veszprémi Olíva étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke végezte. Méghozzá nem csak elméletben. A legínycsiklandozóbb ételeket el is készítette, és az ő konyháján történt a gusztusos fogások fotózása is a szépen illusztrált kötet számára.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A Pannon ízek közvetlen előzménye az a receptverseny volt, amelyet Receptrangadó címmel egy esztendővel ezelőtt hirdettek meg a négy megye napilapjai. A felhívásra összesen csaknem hétszáz pályázat érkezett. A receptek értékelését minden megyében neves gasztronómiai szakemberek, így Szombathelyen Fatalin Zoltán, a Hotel Claudius séfje végezte, s megtörtént a rangsorolás is.

Ebből a gazdag anyagból állt össze a Pannon ízek 210 receptje, melyek között mintegy félszáz vasi olvasóink kreativitását dicséri. A receptek kötetbe válogatását Tornyos Balázs, a veszprémi Olíva étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke végezte. Méghozzá nem csak elméletben. A legínycsiklandozóbb ételeket el is készítette, és az ő konyháján történt a gusztusos fogások fotózása is a szépen illusztrált kötet számára.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Ebből a gazdag anyagból állt össze a Pannon ízek 210 receptje, melyek között mintegy félszáz vasi olvasóink kreativitását dicséri. A receptek kötetbe válogatását Tornyos Balázs, a veszprémi Olíva étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke végezte. Méghozzá nem csak elméletben. A legínycsiklandozóbb ételeket el is készítette, és az ő konyháján történt a gusztusos fogások fotózása is a szépen illusztrált kötet számára.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Ebből a gazdag anyagból állt össze a Pannon ízek 210 receptje, melyek között mintegy félszáz vasi olvasóink kreativitását dicséri. A receptek kötetbe válogatását Tornyos Balázs, a veszprémi Olíva étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke végezte. Méghozzá nem csak elméletben. A legínycsiklandozóbb ételeket el is készítette, és az ő konyháján történt a gusztusos fogások fotózása is a szépen illusztrált kötet számára.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Ha kezükbe veszik a Pannon ízeket, s fellapozzák benne a Vas megyei oldalakat, sok szerző már ismerősnek fog tűnni, hiszen jó néhányan évek óta visszatérő ötletadói a Vas Népe konyhája rovatnak is. Köszönet illeti őket, akik tapasztalt háziasszonyokként az ízletes és olcsó ételek leírását szívesen közkinccsé teszik, gyakorlati tanácsokkal is megkönnyítve a pályakezdő konyhatündérek dolgát.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Az előételek, levesek, fő-ételek és desszertek fejezetekre osztott ételsorban megtalálhatók a hagyományos paraszti ízek - dödölle, sült füstölt sonka - csakúgy, mint a halas, zöldséges, sajtos, a reformízlésnek megfelelő könnyebb fogások.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A szentgotthárdi Czibókné Grábler Judit például - aki egyébként a pályázat fődíját nyerte el - többek között sajtos, diós bundában sütött halrudaival került be a válogatásba.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

- Nagyon sok receptet beküldtem még tavaly decemberben, azon felbátorodva, hogy a sógornőm ételei is szoktak szerepelni az újságban - meséli Judit. - A halétel nálunk ünnepi fogásnak számít, a francia különlegességnek elnevezett sütemény viszont a családom kedvenc csemegéje. Nem sokan tudják, hogy bekerültem a gyűjteménybe. Kapásból hat darabot megveszek a könyvből, ezzel lepem meg karácsonyra néhány ismerősömet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

Judit azt is elújságolja: amióta megnyerte a receptpályázat fődíját, már egy budapesti rajongója is akadt. Interneten keresztül kereste meg a fővárosból egy idősebb úr, aki szeret főzőcskézni, és szívesen válogat olyan receptek közül, amelyek sikerrel szerepeltek valahol. Mondván, a nyertes étel már csak jó lehet!

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A pornóapáti Rózsa Károlyné, Judittal ellentétben, már több családtagnak eldicsekedett a várható szakácskönyvvel. Kicsit aggódik is, hogy most nem győz majd sütni-főzni a rokonságnak, ahogy ez történt akkor is, amikor nemrég a Vas Népe hasábjain tette közkinccsé egy odahaza már ismert receptjét. Ha már közismert lett, akkor meg kell kóstolni még egyszer a főztjét - gondolja a család.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

- Aki sokat főz, annak mindig kell egy kicsit variálni, újdonságokat bevezetni, hogy ne legyen egyhangú az étel - vallja. - A hagyományos húsételbe is igyekszem becsempészni egy kis zöldséget, gyümölcsöt, hogy könnyebb legyen, jobban megfeleljen a mai kor ízlésének. Így született a gyümölcsös kacsa receptje is.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

A tizenhat esztendős szombathelyi Tóth Jennifer addig szorgoskodott édesanyja körül, hogy most már önállóan is el tudja készíteni kedvencét, a csokis muffint. Be is küldte a receptjét a pályázatra.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy háziasszony azt mondja, nincs ideje főzni. Olyan ételeket kell választani, amiket hamar el lehet készíteni. A családi tűzhely melegére a mai rohanó világban nagyobb szükség van, mint valaha.

A kötetet Gidai Judit rendezte sajtó alá, az ízléses tipográfia Németh András tervezőszerkesztő munkáját dicséri. A szakácskönyv mostantól megvásárolható a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban, az értékesítőknél, vagy meg lehet rendelni a kézbesítőknél, akik azt nyugta ellenében házhoz viszik. A Vas Népe előfizetői húszszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a kötetet.

- Szeretek minden játékban részt venni, erre se volt nehéz rábeszélni. Bizonyára csodálkoznak majd az osztálytársaim, hogy új oldalamról ismernek meg - mondja a kötet talán legifjabb szerzője. Pozsgai Ildikót, a táplánszentkereszti négygyermekes édesanyát viszont az vezérelte, hogy néhány különleges receptet ismertessen meg az olvasókkal, amiket még Tolna megyében tanult az édesanyjától.

- Tőle tanultam azt is, hogy délben mindig terített asztalnak kell várnia a családot - magyarázza Ildikó, aki a helyi lapban is rendszeresen közöl a receptjeiből, s mások jó ötleteit is szívesen adja közre. - Nem szeretem hallani, amikor egy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!