Belföld

2008.04.28. 08:40

Alig ismert új miniszterekkel frissít Gyurcsány

<b>Budapest</b> - Délben jelenti be a kormányátalakítást a miniszterelnök; a változásokról vasárnap késő este több órán keresztül tárgyaltak az MSZP vezetői. Lamperth Mónika nem lesz miniszter, több MSZP-s viszont igen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az új csúcsminisztérium, az összevont fejlesztési és gazdaságpolitikai tárca vezetője a távirati iroda információi szerint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter lesz. Őt, Gyenesei István független országgyűlési képviselő váltja az önkormányzati tárca élén.

Új minisztériumot hoznak létre a gazdaságélénkítésre, ide tartozik majd az infrastruktúra is. A Hírszerző.hu úgy tudja, ennek vezetője Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója lesz.

A szociális és munkaügyi tárcát Szücs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese veszi át Lamperth Mónikától, a környezetvédelmi miniszter pedig az MSZP Pest megyei elnöke, Szabó Imre lesz.

Sajtóhírek szerint az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül. Lapunk információi szerint azonban nem Székely Tamást jelöli egészségügyi miniszternek a kormányfő, hanem László Imrét, a Szent Imre kórház főigazgatóját. Az egészségügyi tárca második embere minden bizonnyal Vojnik Mária lesz.

Várhatóan létrejön a kormány fejlesztési kabinetje is, és a kutatás-fejlesztésre új tárca nélküli miniszteri posztot hoz létre a kormányfő. Az MTI információi szerint várhatóan létrejön az új tárca nélküli miniszter posztra Molnár Károlyt, a Budapesti Műszaki Egyetem rektorát nevezi ki a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!