Belföld

2008.05.09. 02:29

Négy év múlva négy sáv

Szombathely - Bajnai Gordon megbízásából dr. Ipkovich György immár miniszteri biztosként felügyeli a 86-os főút fejlesztését. Ami biztos: nyáron átadják a Vátot elkerülő szakaszt, 2010-ben pedig Szelestéig négysávos úton autózhatunk.

Nagy Ildikó

A honatya-polgármester optimista, és már azt is nagy eredménynek tartja, hogy a nagypolitika immár evidenciaként kezeli a 86-os fejlesztését. Adva van a pénz, a politikai akarat, és ebben a kérdésben az útfejlesztés kapcsán érintett települések polgármesterei is példátlan egyetértésről tesznek tanúbizonyságot. Így aztán dr. Ipkovich György szerint ma már nem is azzal kell foglalkozni, hogy - ahogy azt 2006-ban ígérték - elkészül-e 2010-re a Szombathely és Csorna közötti vadonatúj négysávos út, hanem örülni kell a beruházásnak. Ő személy szerint azzal is kiegyezne, ha 2010-ben Szombathely és Szeleste között már négysávos úton autózhatnánk, a többi szakaszon pedig lázasan dolgoznának a munkagépek. 2012-re talán Győrig is elrepít majd a négysávos. Egy biztos: a Vátot elkerülő szakaszt nyáron átadják. És biztos az is, hogy a Szeleste és Hegyfalu, illetve a Hegyfalu és Répcelak közötti szakaszra még tervek sincsenek. A miniszteri biztosként a minisztérium, a települések és a beruházók között közvetítő dr. Ipkovich György mindenestre azt ígéri, ha kell, az asztalra is odacsap. (Részletek a 3. oldalon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!