Belföld

2008.05.22. 09:47

Tízmilliárddal több pénz jut a háziorvosoknak

<b>Budapest</b> - Mintegy tízmilliárd forinttal több finanszírozási forráshoz jutnak a háziorvosok a kieső vizitdíj kompenzálása kapcsán, mivel a kormány szerdai ülésén módosította a háziorvosok finanszírozásával kapcsolatos rendeletet.

nincs nev

Székely Tamás egészségügyi miniszter a Népszavának nyilatkozva elmondta, az érintettek először júniusban számíthatnak többletpénzre, de áprilisra visszamenőleg megkapják az elmaradt vizitdíj-bevetéleket. A háziorvosok ezentúl a náluk megjelenő betegek jogviszonyának ellenőrzéséért esetenként 50 forintot kapnak. 

A miniszter szerint olyan szabályozást alakított ki a kormány, hogy az nem ad lehetőséget "a teljesítménypörgetésre", hiszen csak a tényleges orvos-beteg találkozó esetén fizetnek, amit más nyilvántartáson keresztül is ellenőriznek. 

Székely szerint a háziorvosok számára a kormányrendeletben biztosított kompenzációnak jövőre is lesz fedezete az egészségbiztosítási pénztár kasszájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!