Belföld

2008.05.14. 13:19

Vádemelés a Zuschlag-ügyben

<b>Kiskunhalas</b> - A nyomozási határidő lejárta előtt vádat emelt az ügyészség <em>Zuschlag János</em> és 15 társa ellen; közülük az első rendű vádlottat és hét társát bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják. Az okozott 72 milliós kárból 60 millió már megtérült.

nincs nev

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese a sajtót arról tájékoztatta, hogy Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével  vádolják, mint felbujtót – közli a NOL. 

Lados István esetében a károkozás nagysága miatt hasonló a vád minősítése, míg tovább hat  ember ellen jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen,  bűnszervezetben elkövetett csalás a vád. Az ügynek 16 gyanúsítottja van, közülük Zuschlag János mellett  Katus Ferenc is előzetes letartóztatásban van. 

A harmadik  letartóztatott személyt, Zuschlag János személyi titkáraként is  tevékenykedő Lados Istvánt, a kecskeméti ügyész indítványának  megfelelően a szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe vette. A bíróság  jogerős határozatának indokolása szerint Lados István az eljárás  során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!