Belföld

2008.06.04. 12:07

Az újságíró-szövetség a Gárda mellé állt

<b>Budapest</b> - Együttműködési megállapodást írt alá Független Újságírók Szövetsége (FÚSZ) a Magyar Gárda Egyesülettel és a Magyar Gárda Mozgalommal. A felek ettől azt várják, hogy a Gárdát objektívebben ismerhesse meg a magyar társadalom, egyúttal javuljon a megítélése is.

nincs nev

Gyöngyösi Zsuzsanna, a FÚSZ elnöke az eseményen döbbenetesnek nevezte a "karitatív tevékenységet folytató társadalmi szervezet" ellen folyó "rágalomhadjáratot". Az általa vezetett újságíró szervezetről azt állította, hogy annak nyolcszáz tagja van, köztük kétszázan a határon túlról, és ezzel az ország második legnépesebb újságíró szövetsége – közli a Népszava Online. 

Gyöngyösi hiányolta, hogy a sajtó arról nem számol be, amikor százezer forintos értékben juttat el adományokat a rászorulóknak a Magyar Gárda, s erre célozva kijelentette, "ha mindenki ellenük van, ez az ország nagyon nagy bajban van". 

"Az elmúlt közel egy évet a sajtóval folytatott élethalálharccal töltöttük" - mondta Vona Gábor, a Magyar Gárda egyesület elnöke, míg Dósa István, a mozgalom országos főkapitánya arról beszélt: az együttműködés lehetőséget nyújt arra, hogy megszólítsák a magyar társadalom "alvó részét" – tudósít az eseményről a Népszava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!