Belföld

2008.06.06. 10:47

XVI. Benedek lehet, hogy hazánkba látogat

<b>Budapest</b> - Hazánkba látogathat <em>XVI. Benedek</em> pápa, hogy részt vegyen a Tudomány Világfórumán, melyet a Magyar Tudományos Akadémián rendeznek meg - írta a HVG.

nincs nev

A HVG értesülése szerint megkezdődtek az előkészületei XVI. Benedek pápa esetleges magyarországi látogatásának. A katolikus egyházfő részt venne, és talán beszédet is mondana a Tudomány Világfórumán, melyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Magyar Tudományos Akadémián - írta a hetilap csütörtökön megjelent száma. 

Az eseményt, amely miatt Budapestre érkezik a világ tudóselitje, a nemzetközi sajtóban tavaly a tudomány Davosának nevezték, amiért több államfő és Nobel-díjas tudós is részt vett rajta, valamint döntöttek az új környezetvédelmi világszervezet létrehozásáról. 

A pápa magyarországi meghívásáról már 2006-ban is volt szó, amikor Sólyom László köztársasági elnök novemberben a Vatikánba látogatott. A látogatásról annyit közöltek időpont megjelölése nélkül: nincs kizárva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!